Στην μπάντα Ami, αυτός είναι ο ταχύτερος κάδος απορριμάτων(vid)

Η ανάγκη της ανθρωπότητας για ταχύτητα δε γνωρίζει όρια. Σαν αυτή η δήλωση να απαιτούσε περισσότερες αποδείξεις, κάποιος στην Αμερική σχεδίασε έναν μηχανοκίνητο κάδο απορριμμάτων ικανό να ξεπεράσει τα 100 χλμ/ώρα. Για την ακρίβεια έφτασε τα 63 μίλια/ώρα, ήτοι 101 χλμ/ώρα, νέο ρεκόρ για τον ταχύτερο κάδο απορριμμάτων, με την προηγούμενη επίδοση να είναι 77 χλμ/ώρα. Η μετατροπή διήρκησε οκτώ εβδομάδες και κατά την απόπειρα ταχύτητας, ο κάτοχος του

ρεκόρ παραλίγο να σπάσει το λαιμό του. Εντάξει, τι να περιμένεις από ένα τρικύκλο με λάστιχο ποδηλάτου μπροστά;

Κινητήρια δύναμη ένα μοτέρ 12 ίππων με χειροκίνητη εκκίνηση, αρκετό για να εκτοξεύσει τον κουβά σε ταχύτητες που ένα Ami μπορεί μόνο να ονειρευτεί. Ο συμπαθής Rollins κατασκεύασε ένα πλαίσιο, πάνω στο οποίο τοποθέτησε το μοτέρ, άξονα και λιλιπούτειους τροχούς. Από πάνω προσάρμοσε τον κάδο απορριμμάτων, με την είσοδο στο όχημα να γίνεται ανοίγοντας το καπάκι. Για καλύτερη αεροδυναμική, ο κύρος Γρανάζης άνοιξε μια ορθογώνια τρύπα στο μπροστινό μέρος, ώστε να βλέπει με το καπάκι κλειστό. Και πράγματι, παρά την τελείως άβολη θέση οδήγησης, ο κάδος ήταν οριακά ταχύτερος με το καπάκι κλειστό, οπότε η αρχική σκέψη ήταν σωστή.

Παρά το νέο ρεκόρ, στην τελευταία προσπάθεια για να επιτευχθεί ακόμα υψηλότερη τελική ταχύτητα, ο κάδος είχε προβλήματα ευστάθειας και κατέληξε να σέρνεται στην άσφαλτο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό για τον οδηγό του. Τα πλάνα του βίντεο ολοκληρώνονται με τον κάδο να βρίσκεται έξω από το σπίτι και να αδειάζεται από το σκουπιδιάρικο. Βλέπετε, για να ισχύει το ρεκόρ, έπρεπε να είναι πραγματικά λειτουργικός κάδος. Δε θα περιμένατε βέβαια ότι κάποιος ξύπνησε μια μέρα κι αποφάσισε κάτι τόσο ακραίο. Όχι, το κανάλι του Chris Rollins στο YouTube έχει διάφορες ενδιαφέρουσες κατασκευές κι απόπειρες. Καλή σας απόλαυση!

The post Στην μπάντα Ami, αυτός είναι ο ταχύτερος κάδος απορριμάτων(vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα