Βρετανικός οίκος αναβαθμίζει πλήρως το επαγγελματικό Jimny

Η Twisted Automotive με έδρα το Yorkshire, γνωστή για τα βελτιωμένα Land Rover Defender, ανακοίνωσε ένα νέο project βασισμένο στο Suzuki Jimny. Ο βελτιωτικός οίκος θα προσφέρει για περιορισμένο αριθμό οχημάτων μια σειρά από οπτικές και μηχανικές αναβαθμίσεις, ενώ θα ασχοληθεί και με την καμπίνα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην 21χρονη ιστορία της που η Twisted Automotive

κάνει μια πλήρη μετατροπή σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα Land Rover Defender. Ο Charles Fawcett, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Twister, περιέγραψε το Suzuki Jimny ως ένα «αγνό, σωστό μικρό off-roader» προσθέτοντας ότι είναι «ένα Defender-μινιατούρα με παρόμοια αρχιτεκτονική, κίνηση και παρόμοια αναλογική αίσθηση».

Η εταιρία δημοσίευσε μια προεπισκόπηση της κατασκευής με το παρατσούκλι “Little Twisted” σε δύο teaser. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, τα οχήματα φορούν aftermarket ζάντες αλουμινίου με ελαστικά εκτός δρόμου και φαίνεται να έχουν ανυψωμένη ανάρτηση. Το ένα έχει ζωηρό κίτρινο χρώμα με μαύρες ρίγες στο πλάι. Το άλλο είναι ασημί με γκρι αυτοκόλλητα, αλλά διαθέτει επίσης μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, φτερά βαμμένα σε γκρι χρώμα και σχάρα οροφής της Front Runner.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα το 2023, σημειώνει το Carscoops, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Twisted αποκάλυψε ότι το Jimny τους θα προσφέρει «πιο συναρπαστική οδική συμπεριφορά κι ισχύ, χρησιμοποιώντας το πακέτο τροχών κι ελαστικών της Twisted, μαζί με βελτιωμένη ανάρτηση. Θα επωφεληθεί από εκτεταμένη ηχομόνωση, αναβαθμισμένο media interface, διαφορετικό ηχοσύστημα και custom εσωτερικό». Όλες αυτές οι βελτιώσεις – συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων στο πλαίσιο και τις επιδόσεις – αποσκοπούν να βελτιώσουν τα αδύνατα σημεία του Jimny.

Το Suzuki Jimny της Twister θα βασίζεται στο διθέσιο επαγγελματικό μοντέλο (διαβάστε εδώ την αναλυτική του δοκιμή) με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρων, το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης AllGrip Pro 4WD, το οποίο είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο βελτιωτής παραδέχτηκε ότι «δεν έχουν αποκλειστεί πρόσθετες παραλλαγές» για το μέλλον, υπονοώντας πιθανότατα το επερχόμενο facelift του Jimny. Αυτό θα προσφέρεται σε τρίθυρες και πεντάθυρες μορφές με ένα καθαρότερο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα επιτρέπει στην επιβατική έκδοση να επιστρέψει στην ήπειρό μας, ενώ η Suzuki έχει επίσης επιβεβαιώσει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Το Twisted δέχεται ήδη κρατήσεις για τον «περιορισμένο αριθμό κατασκευής» με ενδεικτική τιμολόγηση ακριβώς κάτω από το όριο των 50.000 λιρών (56.600 €) προ φόρων. Αυτή η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από την αρχική τιμή πώλησης του επαγγελματικού Jimny, αλλά ακούγεται ευκαιρία αν δείτε πόσο κοστίζουν τα Land Rover Defender που περιποιείται η Twisted. Επιπλέον, ο βελτιωτικός οίκος θα προσφέρει διάφορα αξεσουάρ για υπάρχοντες ιδιοκτήτες Jimny που θέλουν να αναβαθμίσουν τα οχήματά τους.

The post Βρετανικός οίκος αναβαθμίζει πλήρως το επαγγελματικό Jimny appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα