Ποιος χρειάζεται σαμαράκια όταν υπάρχει σπαγγέτι διαγράμμιση;

Ένα μικρό γαλλικό χωριό υιοθέτησε μια νέα μέθοδο για την καταπολέμηση της υπερβολικής ταχύτητας: ένα κουβάρι από λευκές γραμμές που κάνουν το οδόστρωμα να μοιάζει με ένα πιάτο μακαρόνια και στοχεύει να επιβραδύνει τους οδηγούς. Ωστόσο, κάποιοι επικριτές υποστηρίζουν ότι η πρωτοποριακή τακτική απλώς θα μπερδέψει τους χρήστες και θα τους βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η τακτική εφαρμόστηκε στο χωριό Bauné στη δυτική Γαλλία,

το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από το Le Mans κι έχει τρεις κεντρικές οδούς που διέρχονται από μέσα του. Στη διασταύρωση δύο εξ αυτών, λέγεται ότι οι οδηγοί συχνά κινούνται με τη διπλή ταχύτητα από το αναγραφόμενο όριο κι ότι οι παραδοσιακές πινακίδες δεν έκαναν τίποτα για να τους επιβραδύνουν.

Νέα χρήση για τα σαμαράκια: απογειώνεσαι στο πιτς φιτίλι και σπας το αυτοκίνητό σου (video)

«Περνούν 2.300 οχήματα την ημέρα, πολλά εκ των οποίων με υπερβολική ταχύτητα, κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα χωριά της Γαλλίας », δήλωσε στο TFI Info ο Grégoire Jauneault, Αντιδήμαρχος της περιοχής. «Οι οδηγοί δε σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οπότε έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε». Αυτό οδήγησε τις Αρχές να ζωγραφίσουν αυτές τις περίεργες διασταυρούμενες γραμμές, που οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι τραβούν την προσοχή των οδηγών και τους αναγκάζουν να επιβραδύνουν. Η βαφή των γραμμών κοστίζει 5.000 € κι είναι σχεδιασμένες να είναι αντιολισθητικές ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς ή τους ποδηλάτες.

This is the French village where SQUIGGLY LINES have been painted on roads to stop drivers from speeding but also making them feel sick.

They appear in Baune, near Angers in the Maine-et-Loire region & its hoped the markings will slow drivers down in a 30kph zone. pic.twitter.com/e7JOBQp72x

— Mr Pål Christiansen (@TheNorskaPaul) September 1, 2023

Το ρεπορτάζ του TFI αναφέρει ότι μόλις ένας οδηγός είδε τις γραμμές, αναγκάστηκε να επιβραδύνει για να προσπαθήσει να βρει πώς θα κατευθυνθεί σωστά. Ωστόσο, μια άλλη οδηγός είπε ότι από τη στιγμή που συνήθισε τις γραμμές, δεν την επιβραδύνουν καθόλου. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και κάποιοι που φοβούνται ότι οι γραμμές θα μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν τους οδηγούς και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Παρά τις ανησυχίες, οι γραμμές παρέμειναν όλο το καλοκαίρι κι αναμένουμε στοιχεία για το πόσο αποτελεσματικό είναι το ιδιόμορφο μέτρο.

The post Ποιος χρειάζεται σαμαράκια όταν υπάρχει σπαγγέτι διαγράμμιση; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα