Ο Carlos Sainz επεκτείνει το συμβόλαιο με τη Ferrari ως το 2024

Στην παρθενική σεζόν του με τη Ferrari πέρσι, ο Sainz όχι μόνο κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο μονοθέσιο, κάτι με το οποίο πολλοί άλλοι δυσκολεύονταν, αλλά τελικά ξεπέρασε τον Leclerc, τερματίζοντας δύο θέσεις μπροστά του στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Φέτος, ενώ δεν έχει ανταποκριθεί αντίστοιχα στην ταχύτητα που επιδεικνύει ο Leclerc, καταφέρνει να συμβαδίζει με αυτόν, τερματίζοντας ακριβώς πίσω του σε κάθε αγώνα που ολοκλήρωσε. Η Ferrari πιθανότατα θέλει να διατηρήσει

αυτή τη συνεπή απόδοση, εξ ου κι η απόφασή της να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ισπανού πιλότου.

Μιλώντας για αυτή τη συνέπεια, ο Διευθυντής της Ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε: «Έχω πει πολλές φορές ότι πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο ζευγάρι οδηγών στη Formula 1 κι έτσι η επέκταση του συμβολαίου του Carlos φαινόταν απόλυτα λογική κι αναμενόμενη, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και συνέχεια. Στο διάστημα που πέρασε μέχρι τώρα με την ομάδα, έχει αποδείξει ότι έχει το ταλέντο που περιμέναμε από αυτόν, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα κι αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες».

Από την πλευρά του, ο Sainz δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Scuderia Ferrari. Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα της Formula 1 για να αγωνιστώ και μετά από πάνω από ένα χρόνο μαζί της, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το να φοράς αυτή την αγωνιστική στολή και να εκπροσωπείς αυτήν την ομάδα, είναι μοναδικό και ασύγκριτο συναίσθημα. Η πρώτη μου σεζόν στο Maranello ήταν σταθερή κι εποικοδομητική, με όλο το γκρουπ να προχωρά μαζί. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς ήταν ξεκάθαρο μέχρι τώρα».

Το παραπάνω συνεπάγεται ότι ο Mick Schumacher, γιος του επτά φορές πρωταθλητή και θρύλου της F1, Michael Schumacher, δε θα λάβει προαγωγή στη Ferrari σύντομα, όπως ήλπιζαν πολλοί ιταλόφιλοι οπαδοί. Αντίθετα, θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει τις δεξιότητές του και να αποδείξει την ταχύτητά του στη Haas, κάτι που θα είναι πιθανότατα ωφέλιμο μακροπρόθεσμα τώρα που έχει επιτέλους έναν κατάλληλο συμπαίκτη με τον οποίο θα κάνει συγκριτική αξιολόγηση – κι ένα γρήγορο μονοθέσιο.

Ωστόσο, μετά από ένα ζοφερό 2020 κι ένα πολλά υποσχόμενο 2021, η Ferrari προσπαθεί να επεκτείνει το κυρίαρχο προβάδισμά της φέτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών στο ιταλικό GP αυτού του Σαββατοκύριακου.

The post Ο Carlos Sainz επεκτείνει το συμβόλαιο με τη Ferrari ως το 2024 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα