Λεωφορείο φυσικού αερίου εκρήγνυται, σαν ταινία του Hollywood

Ξεκινώντας από τα θετικά, κανείς δεν έπαθε τίποτα, αφού στο όχημα δεν επέβαιναν επιβάτες κι ο οδηγός πρόλαβε να πεταχτεί έξω εγκαίρως. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αυτός ήταν που κάλεσε σε βοήθεια, αλλά λόγω της έκτασης της φωτιάς, όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο ήταν ήδη πολύ αργά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο με το πύρινο λεωφορείο έγινε γρήγορα viral στο Facebook και στο Twitter. Μερικοί

χρήστες δήλωσαν λανθασμένα ότι επρόκειτο για ηλεκτρικό όχημα, ενώ άλλοι είπαν ότι ήταν ένα FCEV με τις δεξαμενές υδρογόνου στην οροφή. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα Irisbus Iveco Cityclass με κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεξαμενές CNG (φυσικού αερίου) τοποθετημένες στην οροφή.

Αυτή είναι η τυπική διάταξη τέτοιων οχημάτων με πολλά από αυτά να εξακολουθούν να λειτουργούν σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα λεωφορεία που κινούνται με CNG χρησιμοποιούνται ως καθαρότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά πετρελαιοκίνητα, χωρίς τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων όσον αφορά τη διαθέσιμη αυτονομία και τους μεγάλους χρόνους φόρτισης. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα λεωφορείο με κινητήρα CNG μετατρέπεται σε φλογοβόλο – ένα παρόμοιο ατύχημα συνέβη στην Ολλανδία το 2012 – είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Η πηγή της φωτιάς είναι άγνωστη και δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στις δεξαμενές αερίου στην οροφή. Από όσα βλέπουμε, οι βαλβίδες εκτόνωσης της πίεσης έκαναν τη δουλειά τους επιτρέποντας στο καύσιμο να καεί χωρίς να εκραγεί. Ωστόσο, εάν αυτό συνέβαινε σε ένα πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον, η φωτιά θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί στα γύρω οχήματα και τα κτίρια. Ένα δεύτερο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει τα επακόλουθα με τα υπολείμματα του λεωφορείου. Η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που έλιωσε την άσφαλτο γύρω από το όχημα κι άναψε φωτιά στα διπλανά χωράφια.

The post Λεωφορείο φυσικού αερίου εκρήγνυται, σαν ταινία του Hollywood appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα