Η Dacia ετοιμάζει έκδοση camper για το νέο πολυμορφικό της

Ο αντιπρόεδρος προϊόντων της ρουμάνικης μάρκας, Lionel Jaillet, δήλωσε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης ότι μια έκδοση του Jogger, η οποία θα επικεντρώνεται σε outdoor δραστηριότητες, ταιριάζει στη φιλοσοφία της εταιρίας.

«Δουλεύουμε πάνω σε μια έκδοση camper», δήλωσε ο Jaillet στο AutoExpress. «Είναι ξεκάθαρα στη φιλοσοφία μας—να επεκτείνουμε το επίπεδο των υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορούν να κάνουν οι πελάτες μας με τα αυτοκίνητά μας. Και το Jogger έχει το κατάλληλο πνεύμα για αυτό».

Ο αντιπρόεδρος δήλωσε επίσης

στο βρετανικό Autocar ότι η Dacia δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θέλει να σχεδιάσει ένα πλήρες, αυτόνομο μοντέλο ή απλά ένα εκτεταμένο πακέτο αξεσουάρ που θα προσαρμόζεται στο μοντέλο παραγωγής.

Μια επαγγελματική έκδοση, εν τω μεταξύ, έχει αποκλειστεί, παρά το γεγονός ότι η μάρκα υπαινίχθηκε προηγουμένως ότι θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια παραλλαγή. Ο Jaillet κατηγόρησε τους αυστηρότερους κανονισμούς για την αυτή την αλλαγή.

«Η πιστοποίηση N1 γίνεται όλο και πιο περίπλοκη όσον αφορά το μέγεθος του ανοίγματος των θυρών, τις διαστάσεις και τα μήκη του αυτοκινήτου, τους όγκους, τα ωφέλιμα φορτία και ούτω καθ’ εξής. Δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τους N1 κανονισμούς στο συγκεκριμένο μοντέλο», είπε ο Jaillet.

Προς το παρόν, η Dacia θα επικεντρωθεί σε οχήματα lifestyle που ταιριάζουν στη σχεδιαστική φιλοσοφία της δημιουργίας σκληροτράχηλων παραλλαγών και όχι σε εκδόσεις premium ή σπορ μοντέλων. «Να περιμένετε κάποιες outdoor εκδόσεις των μοντέλων μας στο προσεχές μέλλον, αλλά όχι πολυτελείς ή σπορτίφ», είπε ο Marc Suss, αντιπρόεδρος μηχανικής της Dacia

The post Η Dacia ετοιμάζει έκδοση camper για το νέο πολυμορφικό της appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα