Κι όμως: Suzuki Samurai γίνεται ταχύτατο πιστάδικο πυροβόλο(vid)

Suzuki Samurai, θρύλος για τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Πιθανότατα να έχετε νοικιάσει ένα σε κάποιο ελληνικό νησί στα νιάτα σας. Να προσπαθήσατε μάλιστα να το σπάσετε, ανεπιτυχώς βέβαια. Δε θα περιμένατε ποτέ ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως track-day όπλο, σωστά; Κι όμως, οι Ιάπωνες είναι θεόμουρλοι και τούτο δω το Samurai γαζώνει εντός αγωνιστικού τάπητα. Και δεν είναι το μόνο, όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα πιστάδικα Jimny και Samurai, ας διαβάσει το πολύ αξιόλογο αφιέρωμα του SpeedHunters για να ανακαλύψει μια ολόκληρη κουλτούρα

που ούτε φανταζόμασταν.

Τι Jimny προτιμάτε; Κατσίκι για κατσάβραχα ή πιστάδικο μουράτο;

Εμείς θα επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο Samurai και δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι μας άρεσε. Ναι, προφανώς και θεωρητικά είναι εντελώς ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση, αλλά δείτε το να σηκώνει τροχό (χμ, σωστότερα: τροχούς) υπό πίεση και πείτε μας αν δε φαίνεται διασκεδαστικό. Ακούστε πώς ξυρίζει το μοτέρ του και πώς φαίνεται να κουβαλάει όλη τη φόρα μες στη στροφή κι ας σηκώσει το χέρι του όποιος δεν ζήλεψε τον οδηγό του μικρού ιαπωνικού off-road.

Φαίνεται ότι η χρονομέτρηση στη διάσημη πίστα Tsukuba περιλαμβάνει μια ολόκληρη κατηγορία από μικρά 4X4 Suzuki. Είναι όλα χαμηλωμένα, φορούν πιστάδικα ελαστικά και σχεδόν κανένα δεν έχει τον εργοστασιακό κινητήρα. Τα περισσότερα φέρουν και roll-cage, αν κι αυτό κάνουν και τα εκτός δρόμου αδερφάκια τους. Οι χρόνοι που γράφουν δεν είναι καθόλου άσχημοι. Το κόκκινο που πρωταγωνιστεί στο βίντεο γυρίζει την πίστα σε 1’12″056 ή αλλιώς μόλις 14″ περισσότερα από το πολύ Nissan GTR Nismo των 600 ίππων. Απολαύστε ένα βελτιωμένο Toyota GR Yaris να κατεβάζει τον γύρο πίστας στα μόλις 58.573¨!

The post Κι όμως: Suzuki Samurai γίνεται ταχύτατο πιστάδικο πυροβόλο(vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα