Honda: θα έχουμε κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040

Καθώς η Ευρώπη και μια σειρά δυτικών κοινωνιών σκοπεύουν να απαγορεύσουν την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035, η Honda λέει ότι οι δικές της μελέτες δείχνουν ότι η τεχνολογία θα παραμείνει μέχρι το 2040. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Reuters ότι η ιαπωνική εταιρία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση των μελετών

σκοπιμότητας για μελλοντικές τεχνολογίες. Αυτή η έρευνα εξετάζει, μεταξύ άλλων, συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά σε αυτοκίνητα επιδόσεων, φορτηγά κι αεροπλάνα. Παρά το γεγονός ότι διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές της, το στέλεχος παραδέχθηκε ότι η Honda επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου.

«Είμαι στον κλάδο ανάπτυξης κινητήρων για περισσότερα από 30 χρόνια, οπότε προσωπικά είναι λίγο απειλητικό», παραδέχτηκε ο Mibe. «Αλλά πρέπει να διαχωρίσω τα δικά μου συναισθήματα από το καλύτερο της επιχείρησης». Η ιαπωνική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα αναμένονται μες στη χρονιά. Παράλληλα, δεσμεύει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών τεχνολογιών, ώστε να αποτελούν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεών της έως το 2030. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλήρης γκάμα της στην ευρωπαϊκή κι ελληνική αγορά περιλαμβάνει μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Επιπλέον, σχεδιάζει να ιδρύσει μια αυτόνομη επιχείρηση τον επόμενο μήνα, επιφορτισμένη με την ανάπτυξη της επιχείρησης μπαταριών της Honda. Αυτό θα μπορούσε τελικά να περιλαμβάνει μια επένδυση στην ανάπτυξη υποδομής EV, όπως το δίκτυο Supercharger της Tesla. «Η υποδομή φόρτισης δε βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να είναι για τους πελάτες μας», είπε ο Mibe. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «καθώς προχωράμε προς την ουδετερότητα του άνθρακα, εστιάζουμε στην ηλεκτροδότηση και τις κυψέλες καυσίμου – αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία της μελλοντικής κινητικότητας».

The post Honda: θα έχουμε κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα