Μοντέρνες και κλασικές Maserati στο St. Moritz, μαζί κι η 420M/58

Η Maserati τίμησε την εκδήλωση The ICE που πραγματοποιήθηκε στο St. Moritz στην Ελβετία, φέρνοντας μερικά πολύ όμορφα κι ιδιαίτερα μοντέλα της. Αρχικά ήταν η Maserati 420M/58 Eldorado, ένα όχημα που κατασκευάστηκε για την εκδήλωση 500 Miglia στη Monza το 1958.Το εξαιρετικό αγωνιστικό αυτοκίνητο οδηγείται από έναν κινητήρα V8 4.2 λίτρων εξοπλισμένο με τέσσερα διπλά καρμπιρατέρ Weber που αποδίδουν 410 ίππους, ενώ έχει κιβώτιο δύο ταχυτήτων.

Τερμάτισε 7η στα 500 μίλια της Monza το 1958, υπό τις εντολές του αείμνηστου Stirling Moss. Η Maserati λέει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 350 χλμ/ώρα, αλλά η αγωνιστική της καριέρα διακόπηκε άδοξα, όταν η κρεμαγιέρα της έσπασε στα 250 ενώ ο Moss ήταν πίσω από το τιμόνι, με αποτέλεσμα μια σφοδρή σύγκρουση που ανάγκασε τη Maserati να αναθεωρήσει πολλά για το αυτοκίνητο.

Διάφορα άλλα μοντέλα της Maserati παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν μία 3500 GT και μία Mistral, ένα ζευγάρι εκπληκτικών κλασικών μοντέλων που γυρίζουν κεφάλια ακόμη και σήμερα. Μερικά πιο μοντέρνα μοντέλα της Maserati παρουσιάστηκαν επίσης, όπως η one-off Grecale με την ονομασία ‘Mission from Mars’, η νέα MC20 Cielo κι η ολοκαίνουρια GranTurismo που παρουσιάστηκε τόσο σε έκδοση Trofeo, όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική Folgore.

Η MC20 Cielo παρουσιάστηκε τον Μάιο του περασμένου έτους, πρόκειται για την ξεσκέπαστη έκδοση του supercar MC20. Διαθέτει αναδιπλούμενη σκληρή οροφή που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την Coupe, δηλαδή έναν twin-turbo V6 3.0 λίτρων που αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, ενώ ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

The post Μοντέρνες και κλασικές Maserati στο St. Moritz, μαζί κι η 420M/58 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα