BMW: η μονοκρατορία της Tesla στα ηλεκτρικά έχει τελειώσει

Για πολλά χρόνια, η Tesla πρωτοστατεί στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων και συνεχίζει να ξεπερνά τις πωλήσεις όλων των αντιπάλων της. Φέτος, η BMW σκοπεύει να πουλήσει 200.000 EV, διπλάσια από όσα παρέδωσε πέρυσι, κι όλο αυτό είναι μέρος του σχεδίου της για τουλάχιστον 50% πλήρως ηλεκτρικών πωλήσεων έως το 2030.

Model Y: πώς η Tesla κατατρόπωσε Jaguar και

BMW

Μιλώντας με το Auto News σε μια εκδήλωση Τύπου στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής πωλήσεων του BMW Group, Pieter Nota, αναγνώρισε ότι η Tesla «είχε ένα unique selling pointγια αρκετό καιρό», αλλά συμπλήρωσε «αυτό τελείωσε».

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι η BMW πρέπει να ανταποκριθεί στην απειλή της Tesla και πρέπει να το κάνει γρήγορα. Παρ’  ότι η Tesla προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε πιο δυνατά το 2022 με 71.250 ταξινομήσεις νέων οχημάτων τους πρώτους δύο μήνες του έτους, σε σύγκριση με τις 54.210 πωλήσεις της BMW.

Για να καταφέρει να ανταγωνιστεί την Tesla, η BMW λάνσαρε τις i4 και iX, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και την i7. Το 2023, η γκάμα EV της BMW θα αυξηθεί περαιτέρω με την παρουσίαση της ηλεκτρικής Σειρά 5 και του ηλεκτρικού Mini Countryman.

«Θα ωθήσουμε την εταιρία στα όρια της παραγωγικής της δυνατότητας», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Zipse. «Η ζήτηση θα αυξηθεί. Το βλέπουμε ήδη με την iX και την i4».

Ωστόσο, δεν θα είναι όλα ομαλά για τη BMW. O Nota δήλωσε στο Auto News ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν να επηρεάζουν τη βιομηχανία και ότι οι πιέσεις πιθανότατα δεν θα υποχωρήσουν μέχρι το 2023.

Ενώ η BMW πιστεύει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla στην αγορά των ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων, δεν έχει ακολουθήσει ακόμη το παράδειγμα ορισμένων από τους αντιπάλους της στην ανακοίνωση της πλήρους μετάβασης σε ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Σύμφωνα με τον Zipse, η υποδομή φόρτισης δεν συμβαδίζει με τη ζήτηση για EV.

«Αν θέλεις να είσαι ανθεκτικός, πρέπει να είσαι ευέλικτος», είπε. «Πιστεύουμε ότι η υποδομή [EV] δεν θα κινηθεί τόσο γρήγορα όσο η ζήτηση της αγοράς». Ο Zipse απασχολεί τακτικά τα Μέσα Ενημέρωσης με τις δηλώσεις του για την ηλεκτροκίνηση.

The post BMW: η μονοκρατορία της Tesla στα ηλεκτρικά έχει τελειώσει appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα