Γιατί η GR Corolla των 300+ ίππων έχει διακόπτη EV στο ταμπλό;

Η Toyota κυκλοφόρησε ένα σύνολο κομψών φωτογραφιών στούντιο της πολυαναμενόμενης GR Corolla για να συμπέσει με την παγκόσμια παρουσίαση που παρακολούθησε ο Παγκόσμιος Αυτοκινητιστικός Τύπος. Το προσεκτικά επιμελημένο σύνολο εικόνων παρουσιάζει λεπτομέρειες όπως η τριπλή εξάτμιση κι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών.

Αλλά τα μοντέλα που η Toyota μάς παρουσίασε από κοντά στην επίσημη πρεμιέρα είχαν κάποιες διαφορές σε σχέση με όσα είχαμε δει στις επίσημες

φωτογραφίες. Η πιο εμφανής απόκλιση αφορούσε το γκρι αυτοκίνητο, το οποίο, ως έκδοση Circuit Edition, διαθέτει αεραγωγούς στο καπό, οροφή από ανθρακονήματα, μεγάλη πίσω αεροτομή κι ένα ζευγάρι μπλοκέ διαφορικά Torsen που δεν τοποθετούνται στη βασική έκδοση.

Ωστόσο, από αυτό το μοντέλο απουσίαζε ο πίνακας οργάνων που αποτελείται από μια οθόνη TFT κι υποτίθεται ότι θα τοποθετηθεί σε όλες τις GR Corolla. Αντίθετα, είχε ένα κανονικό σετ αναλογικών οργάνων που αποτελούνταν από ένα ταχύμετρο που τερμάτιζε στα 160 μίλια/ώρα (260 χλμ/ώρα) κι ένα στροφόμετρο με κόκκινη γραμμή στις 6.500 σαλ τοποθετημένα στα αριστερά του, καθώς και μια μικρή ψηφιακή οθόνη στα δεξιά.

Το κόκκινο αυτοκίνητο, εν τω μεταξύ, η έκδοση Core, στερείται τα αεροδυναμικά καλούδια που αγριεύουν την εξωτερική σχεδίαση της έκδοσης Circuit Edition. Κανένα πρόβλημα μέχρις εδώ.

Αυτό που μας μπέρδεψε τελείως ήταν ο διακόπτης EV!Η GR Corolla δεν είναι σίγουρα EV ή plug-in hybrid, κι από όσο γνωρίζουμε η Toyota δεν έχει πλάνα για να παρουσιάσει κάποια υβριδική έκδοση της GR στο μέλλον, αν και μια λειτουργία EV σίγουρα θα βοηθούσε να ξεχωρίσει η GR από το αντίπαλο Volkswagen Golf R. Φαίνεται πιθανό ότι αυτά τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τόσο πολύ πριν από τα μοντέλα παραγωγής, που χρησιμοποιούσαν όποια εξαρτήματα ήταν διαθέσιμα.

Όταν οι άνθρωποι της Toyota ρωτήθηκαν γιατί οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν με αυτές των μοντέλων παραγωγής, ένας εκπρόσωπος μας είπε να μη δώσουμε σημασία. Ωστόσο, φαίνεται πολύ περίεργο να παρουσιάζεις ένα τόσο ιδιαίτερο μοντέλο όπως η GR Corolla, να γνωρίζεις ότι οι φωτογραφίες από την επίσημη παρουσίαση θα κυκλοφορήσουν σε όλο το Διαδίκτυο και να ξεφεύγουν τέτοια λάθη. Ιδιαίτερα από τους Ιάπωνες, που φημίζονται για την εμμονή τους με την τελειότητα και τη λεπτομέρεια.

The post Γιατί η GR Corolla των 300+ ίππων έχει διακόπτη EV στο ταμπλό; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα