Επώνυμο bodykit μεταμορφώνει την Alfa Romeo Giulia σε GTAm

PariS’5 GaraGe, τη θυμάστε; Είναι ο καροσερί που έφτιαξε μια Brera με μούτρα από την Giulia Quadrifoglio. Τώρα ξαναχτυπά με ένα σύνολο επεμβάσεων που θα κάνουν την Giulia σας να φαίνεται ίδια με την πανάκριβη και καρασπάνια GTAm. Το bodykit της PariS’5 GaraGe είναι τόσο κοντά στο πρωτότυπο που είναι πραγματικά δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Περιλαμβάνει έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με

μεγαλύτερες εισαγωγές που συγχωνεύονται με το ανθρακονημάτινο σπόιλερ, επιπλέον τρύπες γύρω από τη μάσκα scudetto, αεριζόμενο καπό, πλαϊνά μαρσπιέ, φαρδύτερα μπροστινά φτερά με μεγαλύτερα βράγχια, προεκτάσεις στα πίσω φτερά, τεράστια πίσω αεροτομή και μεγάλο διαχύτη με διπλές απολήξεις της εξάτμισης τοποθετημένους στο κέντρο.

Μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει ότι η πίσω αεροτομή είναι ελαφρώς μικρότερη στο αντίγραφο κι ότι οι απολήξεις της εξάτμισης που χρησιμοποιούνται δεν είναι πανομοιότυπες με την εργοστασιακά τοποθετημένη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών είναι πολύ εντυπωσιακές, αλλά δεν έχουν τη center-lock σχεδίαση της GTAm. Ωστόσο, μόνο οι πραγματικοί Alfisti θα μπορέσουν να εντοπίσουν αυτές τις λεπτομέρειες κι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι οδηγείτε μία γνήσια GTAm!

Ως βάση για την κατασκευή, η ομάδα χρησιμοποίησε μία Giulia Quadrifoglio, η οποία είναι ό,τι κοντινότερο μπορεί να υπάρξει στην GTA/GTAm περιορισμένης παραγωγής. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον twin-turbo V6 κινητήρα των 2.9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους στην Quadrifoglio και 540 στην GTA/GTAm. Ωστόσο, η Quadrifoglio είναι ευρέως διαθέσιμη και σημαντικά φθηνότερη από το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Φυσικά, η σχεδίαση των αεροδυναμικών βοηθήματων κι η ρύθμιση του κινητήρα δεν είναι τα μόνα πράγματα που διαφοροποιούν την GTA/GTAm από την κανονική Quadrifoglio. Τα ειδικά μοντέλα διαθέτουν πιο επιθετική ρύθμιση στις αναρτήσεις και ζυγίζουν 100 κιλά λιγότερο χάρη σε πολλά μέτρα εξοικονόμησης βάρους. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις διαφορές δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, τουλάχιστον από το εξωτερικό.

Εάν διαθέτετε ήδη μία Giulia Quadrifoglio, η τιμή για να την κάνετε να μοιάζει με GTAm είναι 9.093 €, ενώ για τις πιο γήινες εκδόσεις της Giulia, η τιμή αυξάνεται καθώς θα χρειαστείτε μερικά επιπλέον εξαρτήματα. Σίγουρα δεν είναι λίγα χρήματα, αλλά αν τα αθροίσετε στην τιμή μιας μεταχειρισμένης Giulia Quadrifoglio, το τελικό ποσό είναι κλάσμα της τρέχουσας αξίας μιας γνήσιας Alfa Romeo Giulia GTAm που πωλείται για περίπου 250 χιλιάδες € στην Ευρώπη. Προφανώς όμως και δε θα απολαμβάνετε το ίδιο προϊόν, απλώς θα ξεγελάσετε κάποιους, ίσως και τον εαυτό σας.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 9.093 € για ολόκληρο το κιτ περιλαμβάνει 1.999 € για τον μπροστινό προφυλακτήρα, 1.499 € για το καπό, 1.499 € για τα μπροστινά φτερά, 499 € για τα μπροστινά φτερά, 599 € για τα πίσω φτερά, 699 € για την πίσω αεροτομή, 1.499 € για τον διαχύτη και 799 € για την εξάτμιση. (Πολλά μονόευρα σε ρέστα…)

Σημειώστε ότι το bodykit είναι φτιαγμένο από συνθετικά υλικά, που υπόκειται σε αλλαγές τιμολόγησης αφού το κόστος των προμηθειών μεταβάλλεται ανά διαστήματα. Επίσης, αν θέλετε το bodykit να είναι από Kevlar, τότε η τιμή ανεβαίνει κατά 30%, ενώ η επιλογή των ανθρακονημάτων είναι ακόμα πιο ακριβή.

The post Επώνυμο bodykit μεταμορφώνει την Alfa Romeo Giulia σε GTAm appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα