“Μάτια γάτας” στον αγώνα κατά των συναθροίσεων και του drift

Οι παλαιότεροι από εσάς θα θυμάστε να συμβαίνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στη Βούτα, στη Βάρκιζα, αλλά τελευταία έχουν καταλαγιάσει. Φαίνεται όμως ότι βρίσκονται σε έξαρση στην Αμερική ειδικά μετά από τόσα χρόνια καραντίνας. Θυμίζουμε την είδηση προ διμήνου όπου περιπολικό δέχτηκε επίθεση από πλήθος που είχε κλείσει μια λεωφόρο για να απολαύσει drift με την ησυχία του. Ή τη γυναίκα που ξεκίνησε με drift και κατέληξε σε απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού.

Οι Αρχές σκέφτηκαν ότι δεν

μπορεί να υπάρχει παντού ένας αστυνομικός, κάθε ώρα της ημέρας, μπορούν όμως να υπάρχουν μάτια γάτας! Αναφερόμαστε στα εξογκώματα που ξυπνούν τους οδηγούς πριν από διόδια ή φωσφορίζουν το βράδυ για να υποδεικνύουν τις λωρίδες. Η πόλη Compton ακολουθεί τώρα το παράδειγμα του Oakland, που εγκατέστησε αντίστοιχους μηχανισμούς το 2021.

O Andre Spicer, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, πιστεύει ότι τα μάτια γάτας μπορούν τουλάχιστον να σταματήσουν το drift στις διασταυρώσεις όπου θα τοποθετηθούν. «Υποτίθεται ότι κάνουν πιο δυσάρεστο το σπινάρισμα των ελαστικών, αφού χτυπάει όλο το αυτοκίνητο, οπότε θα αποθαρρύνουν τους οδηγούς από παραβατικές συμπεριφορές drift και donuts», δήλωσε ο Spicer σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 11 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, ορισμένα μέλη της κοινότητας δεν είναι πολύ χαρούμενα που βλέπουν τα μάτια εγκατεστημένα. Ο Ronale Beamone, κάτοικος του Carson, δήλωσε στο ABC7 ότι ένα σπασμένο μάτι ήταν η αιτία του σκισμένου ελαστικού του. «Είναι πολύ λυπηρό ότι πρέπει να περνάμε πάνω από αυτά τα πράγματα που μας καταστρέφουν τα λάστιχα», είπε. Αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει την πόλη από το να συνεχίσει το πιλοτικό της πρόγραμμα για να δει αν μπορεί να αποτρέψει τις συγκεντρώσεις.

Η Compton έχει ήδη ξοδέψει περισσότερα από 4.000 $ σε τέσσερις διαφορετικές διασταυρώσεις και περισσότερα μάτια γάτιας είναι στα σκαριά, εάν αποδειχθεί ότι όντως κάνουν δουλειά. Δεν ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα για αυτό ή πώς ακριβώς θα μετρήσει η πόλη την επιτυχία του μέτρου. Επιπλέον, υπάρχει πάντα η περίπτωση οι συγκεντρώσεις να γίνονται απλώς σε άλλες διασταυρώσεις.

The post “Μάτια γάτας” στον αγώνα κατά των συναθροίσεων και του drift appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα