Mazda MX-5 Shooting Brake: μιμείται την Ζ3 Coupe και του πάει!

Δεν πρόκειται για κανονικό μοντέλο παραγωγής, ούτε καν για πρωτότυπο της Mazda, παρά μόνο έμπνευση του ψηφιακού καλλιτέχνη Sugar Chow. Το Mazda MX-5 είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά προσιτά αυτοκίνητα στην αγορά και προσφέρεται σε δύο διαφορετικά αμαξώματα, το soft-top cabrio και το hard-top RF. Ο Sugar Chow οραματίστηκε το σπορ αυτοκίνητο με τη μορφή shooting brake,

προσθέτοντας περισσότερη πρακτικότητα στο μείγμα.

Το πρώτο τρίθυρο MX-5 υπάρχει μόνο στον ψηφιακό κόσμο, αλλά ένα σύνολο ρεαλιστικών αποδόσεων το καθιστά αρκετά πιστευτό. Το μοντέλο διατηρεί τα ίδια μηχανικά μέρη και τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος του roadster, αλλά το πάνω και πίσω μισό είναι πλήρως επανασχεδιασμένο.

Οι μπροστινές κολόνες ενσωματώνονται καλύτερα οπτικά με τη σταθερή οροφή που έχει μικρή κλίση προς τα πίσω. Αυτό αλλάζει δραστικά τις αναλογίες του σπορ αυτοκινήτου δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον πίσω άξονα. Τα μυώδη πίσω φτερά είναι πλέον συνδεδεμένα με τις πίσω κολόνες που ακολουθούν το σχήμα του αναθεωρημένου παραθύρου. Λόγω των μαζεμένων διαστάσεων του MX-5, είναι πολύ απίθανο να χωρέσει κάποιος στο πίσω μέρος, οπότε υποθέτουμε ότι το shooting brake θα διατηρεί την αρχική διθέσια διαμόρφωση του roadster.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ένα ζευγάρι θα μπορούσε πλέον να πάρει αρκετές αποσκευές μαζί του, αφού το Miata παραγωγής έχει αστεία χωρητικότητα (120 λίτρα), αλλά αυτός ο αριθμός θα βελτιωνόταν σημαντικά σε μια παραλλαγή shooting brake χάρη στο επιπλέον ύψος και την απουσία του μηχανισμού της αναδιπλούμενης οροφής. Ο Sugar Chow πρόσθεσε επίσης μια πολύ μικρή πίσω αεροτομή και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης για ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.

Το θέμα είναι ότι το Miata δεν αγοράζεται για την πρακτικότητά του αλλά για τα γούστα που βγάζει, ένα εκ των οποίων είναι κι η οδήγηση με κατεβασμένη την οροφή. Στο εξαιρετικά απίθανο σενάριο όπου η συγκεκριμένη έκδοση προστεθεί στην γκάμα της Mazda, θα δεχτείτε να θυσιάσετε την απόλαυση του top down για να νιώσουν πιο άνετα οι βαλίτσες σας;

The post Mazda MX-5 Shooting Brake: μιμείται την Ζ3 Coupe και του πάει! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα