Ειδική εκπαίδευση κι άδεια οδήγησης για τους κατόχους supercar

Σε ένα Δελτίο Τύπου, το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα δημιουργήσει ένα «νέο σύστημα αδειοδότησης για τους αυτοκινητιστές που θέλουν να οδηγούν ελίτ σπορ αυτοκίνητα υψηλής ισχύος». Προκειμένου να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, οι ιδιοκτήτες «θα πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης, υψηλότερου επιπέδου».

Επιπλέον, η νομοθεσία θα ζητήσει την απαγόρευση της απενεργοποίησης των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης σε οχήματα υψηλής ισχύος. Θα περάσει επίσης τροπολογία όπου όποιος κατηγορείται για φόνο κατά την οδήγηση, ακόμα

κι εξ αμελείας, θα του κατάσχεται η άδεια οδήγησης μέχρι να δικαστεί η υπόθεση.

Η παραπάνω τροπολογία εμπνεύστηκε από τον θάνατο της Sophia Naismith, η οποία σύμφωνα με το ABC σκοτώθηκε από μια Lamborghini έξω από κινέζικο εστιατόριο το 2019. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, Alexander Campbell, ομολόγησε ότι οδηγούσε χωρίς τη δέουσα προσοχή, αλλά πρόσφατα αθωώθηκε από το δικαστήριο. Μετά το θάνατό της, οι γονείς της Naismith έχουν αναπτύξει ακτιβιστική δράση και πιέζουν για μεταρρυθμίσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Peter Malinauskas δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Pia και τον Luke για τη συνεισφορά τους κι ελπίζω αυτές οι μεταρρυθμίσεις να αποτρέψουν να συμβεί μια τέτοια τραγωδία και σε άλλη οικογένεια. Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα στηρίξει αυτές τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Μεθυσμένη δήμαρχος τράκαρε μια ώρα μετά τη συνάντηση με οικογένειες θυμάτων μεθυσμένων οδηγών.

Η νομοθεσία πρόκειται να εισαχθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους κι ο Malinauskas αναμένει ήδη έναν «βαθμό αντίστασης» από τους ιδιοκτήτες supercar. Τούτου λεχθέντος, σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε στη χώρα μας, φαίνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα λάβουν δικομματική υποστήριξη.

The post Ειδική εκπαίδευση κι άδεια οδήγησης για τους κατόχους supercar appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα