Δείτε το Hyundai Kona Electric του 2024 για πρώτη φορά σε δράση

To νέο Hyundai Kona, μοντέλο του 2024, έχει ήδη κυκλοφορήσει κι ενώ το έχουμε δει σε επίσημες φωτογραφίες (απολαύστε το εδώ), δεν έχει φτάσει ακόμα στις αντιπροσωπείες. Ωστόσο, ένα μοντέλο προπαραγωγής του ηλεκτρικού Kona εντοπίστηκε πρόσφατα να κινείται σε αυτοκινητόδρομο της Νότιας California και το KindelAuto ήταν εκεί για να το απαθανατίσει σε βίντεο.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το ανανεωμένο Kona δημόσια. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να το κρίνουμε πέρα ​​από τα όρια μιας δομημένης φωτογράφησης, ενώ το

κίτρινο χρώμα στο αμάξωμα τονίζει ακόμα περισσότερο την εξωτερική του σχεδίαση. Αποκτούμε επίσης μια καλύτερη οπτική για τις αναλογίες και τα στυλιστικά στοιχεία του νέου μοντέλου. Τα κομψά φωτιστικά σώματα μοιάζουν με λεντοταινία και χαρίζουν φουτουριστική εμφάνιση, αλλά οι έντονοι θόλοι των πίσω φτερών και το σύμπλεγμα των πίσω φλας κι ανακλαστήρων ξενίζει. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε από το λανσάρισμα του μοντέλου, η Hyundai είχε επιλέξει πιο σκούρα χρώματα και το συγκεκριμένο σημείο περνούσε απαρατήρητο. Τώρα όμως, στο έντονο φλούο, είναι πολύ έντονο. Καθώς όμως αυτά είναι θέματα υποκειμενικής φύσεως, σας αφήνουμε να κρίνετε μόνοι σας.

Πρόκειται για ολοκαίνουριο μοντέλο κι όχι για facelift φρεσκαρίσματος. Έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 175 χιλιοστά από την προηγούμενη γενιά, ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιο. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πλέον οι διαστάσεις του ξεφεύγουν από τα όρια των B-SUV. Τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης διασφαλίζουν υψηλές αυτονομίες που φτάνουν έως τα 490 χιλιόμετρα στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65.4 kWh με ηλεκτροκινητήρα 217 ίππων. Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48.4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 155 ίππων. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς. Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.27, το νέο Kona δηλώνει ότι η σχεδιαστική ομάδα κατάφερε να προσδώσει και σωστή αεροδυναμική, πέρα από ιδιαίτερη εμφάνιση.

Το Kona Electric, αλλά κι οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αναμένονται στην πατρίδα μας στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

The post Δείτε το Hyundai Kona Electric του 2024 για πρώτη φορά σε δράση appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα