Honda Civic ντύνεται Jimny και θέλει να πάρει τα βουνά! Ψήνεστε;

Το να λυσσάξεις εκτός δρόμου με ένα σωστό 4×4 (όπως το Jimny που δοκιμάσαμε πρόσφατα) μπορεί να είναι ως κι εύκολο μερικές φορές, αφού ένα κατάλληλο προετοιμασμένο τέτοιο όχημα τα κάνει σχεδόν όλα μόνο του. Αλλά αν αγαπάτε τις προκλήσεις και θέλετε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας, τότε ίσως αυτό το Safari Honda Civic να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Καταχωρημένο στο Facebook Marketplace, ξεκίνησε

τη ζωή του ως ένα ακόμα Honda Civic Si του 2002. Πολύ πριν η Lamborghini ασχοληθεί με τη Sterrato, κάποιος στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ψήλωσε την ανάρτηση κατά 40 χιλιοστά για να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κι επέλεξε ελαστικά Yokohama Geolandar σε ατσάλινες ζάντες. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι το Civic παραμένει προσθιοκίνητο. Τα πλαστικά φτερά τονίζουν περαιτέρω την αγριωπή εμφάνιση, αν και πρώτα θα παρατηρήσετε το snorkel (τον αναπνευστήρα που θα κρατήσει τον κινητήρα ζωντανό σε οποιαδήποτε ακατάλληλη διέλευση ύδατος).

Μια σωστή Safari έκδοση οφείλει να είναι εξοπλισμένη με σχάρα οροφής και να έχει μια σειρά από προβολείς, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Αυτό που μοιάζει αχρείαστο και μάλλον θα δυσκολεύει στην καθημερινότητα είναι η μπάρα που προεξέχει από τον μπροστινό προφυλακτήρα. Αυξάνει το μήκος του οχήματος στο παρκάρισμα, τον κίνδυνο τραυματισμού για τους πεζούς και δύσκολα θα καταφέρεις να κρατήσεις τα έξι φώτα της ανέπαφα. Όσο προσεκτικός και να είσαι εσύ, όλο και κάποιος θα τα ακουμπήσει παρκάροντας μπροστά σου.

Ο επόμενος αγοραστής θα αποφασίσει αν θα κρατήσει τα ανδρικά γεννητικά όργανα που κρέμονται από τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ θα πρέπει να γνωρίζει ότι πολύ πιο επικίνδυνη είναι η έλλειψη καταλύτη. Υπάρχει επίσης κάμποσος κραδασμός από τις σκληρές βάσεις κινητήρα που εγκαταστάθηκαν όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σκεφτόταν να φορέσει κινητήρα K24, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Τα χιλιόμετρα είναι μπόλικα (325.000) κι η τιμή μάλλον αλμυρή για μοντέλο 20+ ετών (6.500 $). Αν όμως έχετε την περιπέτεια στο αίμα σας και δε θέλετε να είστε απλώς άλλος ένας κάτοχος Jimny, με το καλό!

The post Honda Civic ντύνεται Jimny και θέλει να πάρει τα βουνά! Ψήνεστε; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα