Αγώνας Lamborghini βραβεύεται για την οικολογική του αρτιότητα

Η Lamborghini έλαβε πιστοποίηση ISO 20121 από την TUV Italia που πιστοποιεί ότι η εκδήλωση Squadra Corse στο Misano διεξήχθη με βιώσιμο τρόπο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο αγώνας ήταν βιώσιμος, αλλά οι δραστηριότητες γύρω από αυτόν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με κριτήρια «περιβαλλοντικής,

κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας».

Ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος Super Trofeo Europe, η έκδηλωση στο Misano, διεξήχθη μεταξύ 1ης και 3ης Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μειωμένη χρήση χαρτιού και πλαστικού, την τροφοδοσία τοπικών βιολογικών τροφίμων, την ορθή απόρριψη των τροφίμων και τη δέσμευση για ευαισθητοποίηση για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, τα ίδια τα αγωνιστικά αυτοκίνητα φαίνεται να μην είχαν τίποτα το οικολογικό στην κατανάλωση αγωνιστικών καυσίμων, όπως δηλαδή έκαναν και στους υπόλοιπους αγώνες. Εν τω μεταξύ, μετά από προσπάθειες λόμπι από κατασκευαστές supercars, η ΕΕ συμφώνησε να επεκτείνει μια συμφωνία με εξειδικευμένες αυτοκινητοβιομηχανίες χαμηλού όγκου παραγωγής, που τους εξαιρεί από τους στόχους CO2 που πρέπει να επιτύχουν οι κύριες μάρκες μέχρι το 2035.

«Αυτό το ορόσημο στο Misano σηματοδοτεί ένα εφαλτήριο για ένα εντελώς βιώσιμο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Maurizio Reggiani, Αντιπρόεδρος της Lamborghini Motorsports. «Η δέσμευση που αναλαμβάνουμε σε δραστηριότητες, έργα και πρωτοβουλίες είναι συνολική και γενική».

Ο Reggiani έλαβε την πιστοποίηση ISO 20121 στην εκδήλωση από τον Francesco Scarlata, διευθυντή του τμήματος διασφάλισης επιχειρήσεων στην TUV Italia. Εκτός από το σερβίρισμα βιολογικών τροφίμων, η Lamborghini λέει ότι η Squadra Corse χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli που ανακυκλώνονται μετά τη χρήση τους στην πίστα, για να συμβάλουν στην προώθηση μιας «κυκλικής οικονομίας».

«Το 2014, η Automobili Lamborghini έλαβε πιστοποίηση από την TÜV για την υπηρεσία επισκευής αυτοκινήτων από ανθρακονήματα σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων, η οποία αργότερα επεκτάθηκε με την πιστοποίηση ISO 9001 της Lamborghini Squadra Corse το 2016», δήλωσε ο Reggiani. «Η βιωσιμότητα είναι μια πτυχή που είναι πλέον ριζωμένη στο DNA της Εταιρίας κι η Squadra Corse θέλει να συνεχίσει να είναι ενεργός παίκτης σε αυτόν τον τομέα».

The post Αγώνας Lamborghini βραβεύεται για την οικολογική του αρτιότητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα