Βρετανική Αστυνομία: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας δυσκολεύουν

Ένας αστυνομικός επίτροπος στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι οι ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών περιπολικών δυσχεραίνουν το έργο της βρετανικής Αστυνομίας. Το Gloucestershire Constabulary διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου με τουλάχιστον το 21% των 435 οχημάτων του να είναι EV, που αποτελείται κυρίως από Nissan Leaf (66) και van Nissan NV200 (9). Ωστόσο, ο Επίτροπος της Αστυνομίας και του Εγκλήματος για το Gloucestershire,

Chris Nelson, λέει ότι πολλοί αξιωματικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακινητοποίηση λόγω μπαταρίας ενώ βρίσκονταν εν υπηρεσία.

«Έχω ακούσει πολλά προβλήματα με αξιωματικούς που κυκλοφορούσαν με ηλεκτρικά οχήματα και προσπαθούσαν να βρουν φορτιστές γιατί ξέμειναν από ενέργεια και μετά έπρεπε να πάρουν άλλο όχημα», δήλωσε ο Nelson. «Αν και κατανοώ πλήρως κι υποστηρίζω τους περιβαλλοντικούς λόγους που επέβαλαν τα EV, η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να καταπολεμήσω το έγκλημα».«Φαίνεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι τόσο κατάλληλα για επιχειρησιακή χρήση». Ο Nelson πρόσθεσε ότι δε θα ήθελε να δει τους αξιωματικούς να ξεμένουν από ρεύμα ενώ βρίσκονται σε ένα τροχαίο ατύχημα με τα φώτα, τον ασύρματο και τη θέρμανση ενεργοποιημένα.

Η βρετανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την πώληση νέων πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από τότε και μετά. Η Telegraph σημειώνει ότι το αυξημένο βάρος του εξοπλισμού που μεταφέρεται από τα αστυνομικά οχήματα, αλλά κι η χειρότερη αεροδυναμική, επηρεάζουν την αυτονομία των EV κι ότι 10 αστυνομικές περιφέρειες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν αγοράσει ακόμη κανένα EV.

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι μάλλον αγοράζουν ακατάλληλα μοντέλα. Το ηλεκτρικό NV200, για παράδειγμα, έχει αυτονομία μικρότερη των 200 χιλιομέτρων. Αν μιλάμε και για βρετανικό χειμώνα, με φάρους και σειρήνες και τη θέρμανση σε συνεχή χρήση, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα. Ελάχιστη μεγαλύτερη αυτονομία έχει το Nissan Leaf με τη 40άρα μπαταρία. Με ένα Tesla Model 3, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που δημοσιοποίησε η βρετανική Αστυνομία, είναι εφικτά 200 μίλα (320 χιλιόμετρα) σε συνθήκες καταδίωξης. Η μέση καταδίωξη στο Ηνωμένο Βασίλειο διαρκεί 7-15′. Η μεγαλύτερη καταδίωξη με το Model 3 ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες. Την ίδια στιγμή, τα βοηθητικά συστήματα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην αυτονομία, το ANPR (σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων) κατανάλωνε ελάχιστα μίλια για τρεις ώρες λειτουργίας. Τα φώτα LED θα μπορούσαν να λειτουργούν για μέρες χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό μας άρθρο.

The post Βρετανική Αστυνομία: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας δυσκολεύουν appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα