Αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο; Δύο 911 GT3 δίνουν τη απάντηση

Φαίνεται ότι υπάρχει μια 911 για όλα τα γούστα. Από τις φθηνότερες Carrera, τις πιο ταξιδιάρικες Turbo, τις σκληροπυρηνικές GT3 (με αποκορύφωμα την RS), τις GTS που αποτελούν τον τέλειο συμβιβασμό σπορ χαρακτήρα και καθημερινότητας (διαβάστε εδώ πώς μας ξετρέλανε, όταν την οδηγήσαμε μαζί με την Deltona), μέχρι και χωμάτινη μετά την παρουσίαση της νέας 911 Dakar.

Το κιβώτιο PDK της Porsche

είναι ένα ταχύτατο αυτόματο κιβώτιο, αλλά είναι πραγματικά πιο γρήγορο από ένα χειροκίνητο με έναν έμπειρο οδηγό πίσω από το τιμόνι; Αυτό επιχειρεί να απαντήσει το τελευταίο βίντεο του Carwow καθώς φέρνει αντιμέτωπες δύο Porsche 911 GT3 – μία με PDK και μία με χειροκίνητο – σε μια σειρά από κόντρες. Η 911 GT3 με PDK αυτόματο κιβώτιο αντιμετωπίζει την GT3 Touring με χειροκίνητο, αμφότερες χρησιμοποιούν τον ίδιο ατμοσφαιρικό flat-six των 4.0 λίτρων που αποδίδει 510 ίππους και 470 Nm ροπής, αν κι η χειροκίνητη Touring ζυγίζει 17 κιλά λιγότερο από την αυτόματη GT3, χάρη στην ελαφρύτερη μετάδοση.

Στο πρώτο 400άρι, η χειροκίνητη υποφέρει από υπερβολικό σπινάρισμα, αλλά το PDK χάνει κάποια αλλαγή ταχύτητας (ανήκουστο για αυτόματο), οπότε η χειροκίνητη βρίσκεται μπροστά δύο καρότσες (δύο μήκη αυτοκινήτου για τους αμύητους στις κόντρες). Στη δεύτερη δοκιμή, η χειροκίνητη βιάζεται και πετάγεται μπροστά στην εκκίνηση αλλά χάνει μια αλλαγή, οπότε αναπάντεχα η PDK βρίσκεται μπροστά. Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας dragster ήταν επιτέλους σωστός, με τα δύο αυτοκίνητα να πηγαίνουν τα ίδια, μόλις όμως κούμπωσε η τρίτη ταχύτητα, η αυτόματη έφυγε μπροστά. Συνολικά, ο ταχύτερος χρόνος στο τέταρτο του μιλίου που κατέγραψε η GT3 με το PDK ήταν 11.4 δευτερόλεπτα, ενώ η χειροκίνητη ήταν στα 11.5. Ανοίγοντας εν κινήσει, εκεί έχουμε μικρό προβάδισμα της χειροκίνητης. Εν ολίγοις, αν θέλετε αυτόματο κιβώτιο, μην έχετε καμία ψευδαίσθηση ότι θα είστε πιο αργοί. Μπορεί να χάσετε κάτι σε αίσθηση, αλλά όχι σε ταχύτητα.

The post Αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο; Δύο 911 GT3 δίνουν τη απάντηση appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα