Uber: επιλέξτε αν θέλετε να σας μεταφέρει ένα Tesla ή Polestar EV

Είστε λάτρεις των ηλεκτρικών οχημάτων; Θέλετε να μεταβείτε στον προορισμό σας με ένα τέτοιο; Η νέα υπηρεσία Uber Comfort Electric περιλαμβάνει μοντέλα της Tesla και της Polestar και δεν αποκλείεται μελλοντικά να συμπεριληφθούν και EV από άλλους κατασκευαστές. Θα ξεκινήσει από το Los Angeles, το San Francisco, το San Diego

και το Dubai και θα επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις σύντομα.

Η υπηρεσία αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Uber να γίνει μια πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών έως το 2040. Έρχεται επίσης λίγους μήνες αφότου η Uber ένωσε τις δυνάμεις της με τη Hertz για να εισαγάγει 50.000 Tesla σε όλη την υπηρεσία της έως το 2023. Οι οδηγοί της Uber μπορούν να νοικιάσουν ένα Tesla στις ΗΠΑ προς 334 $ την εβδομάδα, αν κι αυτή η τιμή αναμένεται να πέσει στα 299 $ καθώς το πρόγραμμα θα γίνεται πιο δημοφιλές.

Η Uber έχει επίσης κατασκευάσει το EV Hub στην εφαρμογή Uber Driver που θα βοηθήσει τους οδηγούς να στραφούν σε ένα ηλεκτρικό όχημα, παρέχοντας πληροφορίες και κίνητρα για τα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ παράλληλα συγκρίνει το κόστος της ιδιοκτησίας ενός EV με την ιδιοκτησία ενός οχήματος εσωτερικής καύσης. Ένας χάρτης φόρτισης θα προστεθεί επίσης στην εφαρμογή Driver για να δείχνει στους χρήστες τις τοποθεσίες των κοντινών σταθμών φόρτισης καθώς και τις ταχύτητες φόρτισης που είναι διαθέσιμες σε αυτές τις τοποθεσίες.

Μια σειρά από άλλα νέα προγράμματα έχουν ανακοινωθεί από την Uber. Το ένα είναι το Uber Travel, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση για κάθε σκέλος του δρομολογίου τους συνδέοντας απλώς τον λογαριασμό τους στο Gmail στην εφαρμογή. Το Uber Travel έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ και θα επεκταθεί στον Καναδά τις επόμενες εβδομάδες. Αναμένεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μες στο καλοκαίρι, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τρένα, πούλμαν κι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσω της εφαρμογής.

The post Uber: επιλέξτε αν θέλετε να σας μεταφέρει ένα Tesla ή Polestar EV appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα