Πακέτα Competition και Competition Plus για τα Audi RS4 & RS5

Η Audi ανακοίνωσε τα νέα πακέτα Competition και Competition Plus για το RS4 Avant, το RS5 Coupe και το RS5 Sportback, βελτιώνοντας την οδική τους συμπεριφορά, ενώ θα περιλαμβάνουν και μικρές οπτικές πινελιές. Το παραπάνω αφορά την Ευρώπη, αφού στους πελάτες στις ΗΠΑ θα προσφέρεται μόνο το πακέτο Competition (όχι το Plus) για το RS5

Coupe και Sportback (δηλαδή όχι στο RS4 Avant).

Η νέα επιλογή περιλαμβάνει χειροκίνητα ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση,  χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον 10 χιλιοστά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα στοκ μοντέλα RS4 και RS5. Η νέα ανάρτηση θα συμπληρώνεται από παχύτερες αντιστρεπτικές. Αν σας φαίνεται υπερβολική για τον δρόμο κι εστιασμένη στην οδήγηση στην πίστα, η γερμανική εταιρία ισχυρίζεται ότι επιτυγχάνει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ άνεσης κι απόδοσης.

Η δυναμική οδήγηση επωφελείται επίσης από την προσθήκη μπλοκέ διαφορικού, ενημερωμένου λογισμικού για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και την ECU, επαναρυθμισμένου ABS και κρεμαγιέρας σταθερής αναλογίας 1:13.1. Το κεραμικό σύστημα πέδησης RS μειώνει την απόσταση πέδησης κατά 2 μέτρα στη δοκιμή 100-0 χλμ/ώρα, ενώ η τοποθέτηση ελαστικών Pirelli Corsa P Zero συμβάλλει σε υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης και καλύτερο χειρισμό. Τέλος, το σπορ σύστημα εξάτμισης RS plus με μαύρες ματ απολήξεις αποδίδει έναν πιο υποβλητικό ήχο, σε συνδυασμό με τη μειωμένη μόνωση μεταξύ της καμπίνας και του χώρου του κινητήρα.

Γιατί μας άρεσε το RS7 των 600 ίππων;

Παρά τον ίδιο διτούρμπινο V6 2.9 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής με τα στάνταρ μοντέλα RS4/RS5, οι τιμές απόδοσης έχουν βελτιωθεί. Όταν είναι εφοδιασμένο με το πακέτο Competition Plus, το RS4 Avant επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.9″ (-0.2″), ενώ τα RS5 Coupe και Sportback χρειάζονται 3.8″ (-0.1″) για την ίδια μέτρηση. Επιπλέον, σε όλα τα πακέτα τροποποιείται ο περιοριστής κι η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 290 χλμ/ώρα.

Οπτικά, η πιο εντυπωσιακή αλλαγή είναι οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών που διατίθενται προαιρετικά σε μαύρο Phantom χρώμα. Εκτός από αυτό, τα πακέτα έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στα σήματα, στάνταρ προβολείς Matrix LED και το Carbon Matte Optics Package (καπάκια καθρεπτών, μπροστινή λεπίδα, πλαϊνά πτερύγια, προεκτάσεις πλευρικών μαρσπιέ, επένδυση πίσω διαχύτη σε Carbon ματ). Στο εσωτερικό, βρίσκουμε πινελιές Piano Black στα πλαϊνά των σπορ καθισμάτων RS που μπορούν να φέρουν προαιρετική επένδυση Dinamica / Pearl Nappa.

Στην Ευρώπη, το πακέτο Competition κοστίζει 7.875 €, ενώ το Competition Plus θα σας κοστίσει 11.875 €.

The post Πακέτα Competition και Competition Plus για τα Audi RS4 & RS5 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα