Χάκερ εκκινεί Tesla, αλλά κι άλλες μάρκες είναι εξίσου ευάλωτες

Αν και το χακάρισμα πραγματοποιήθηκε σε ένα Tesla  (το Model 3 και το Model Y είναι τα πιο ευαίσθητα), ο Sultan Qasim Khan, ο κύριος σύμβουλος ασφαλείας στο NCC Group, είπε ότι η έλλειψη ασφαλείας δεν αφορά αποκλειστικά τα μοντέλα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Khan παρουσίασε την ανακάλυψή του στο Bloomberg

News, σύμφωνα με την οποία ένας χάκερ χρησιμοποιεί δύο μικρές συσκευές. Η πρώτη είναι συνδεδεμένη στον φορητό υπολογιστή του κοντά στο αυτοκίνητο, ενώ η δεύτερη σε ακτίνα 14 μέτρων από το smartphone ή την πιστωτική κάρτα-κλειδί ενός ιδιοκτήτη Tesla.

Αγοράζεις τα εξαρτήματα με μόλις 100 δολάρια

Χρησιμοποιώντας τον κώδικα υπολογιστή που έγραψε ο Khan, κατάφερε να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, να μπει μέσα και να το οδηγήσει. Συνολικά, το σύστημα του κόστισε περίπου 100 $, όλα τα εξαρτήματα ήταν εύκολα προσβάσιμα στο διαδίκτυο και το χακάρισμα χρειάστηκε μόνο 10″ για να εκτελεστεί.

«Ένας διαρρήκτης θα μπορούσε να περπατήσει έξω από οποιοδήποτε σπίτι τη νύχτα – εάν το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη είναι στο σπίτι – κι εφόσον ο κάτοχος έχει ενεργοποιήσει το ξεκλείδωμα του οχήματος μέσω Bluetooth, να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο για να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Khan στο Bloomberg

Ο σύμβουλος είπε ότι ανακάλυψε το χακάρισμα κάνοντας πειράματα με το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί της Tesla, το οποίο βασίζεται στο πρωτόκολλο Bluetooth Low Energy (BLE). Αυτό αρχικά σχεδιάστηκε για να συνδέει συσκευές μεταξύ τους άνετα, αλλά έχει γίνει ένας πονοκέφαλος ασφαλείας για πολλούς, επιτρέποντας στους χάκερ να ξεκλειδώνουν όλα τα είδη έξυπνων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων κλειδαριών σπιτιού, αυτοκινήτων, τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και πολλά άλλα. Πράγματι, το NCC Group δήλωσε ότι αυτό το τέχνασμα λειτούργησε σε οχήματα πολλών ακόμα κατασκευαστών αυτοκινήτων κι ότι ενημέρωσε την Tesla και τους άλλους πελάτες της το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κλέφτες έχουν χρησιμοποιήσει το κόλπο για ακατάλληλη πρόσβαση στα οχήματα της Tesla ή των άλλων εταιριών, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση

The post Χάκερ εκκινεί Tesla, αλλά κι άλλες μάρκες είναι εξίσου ευάλωτες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα