O Ken Block θα τρέξει με Porsche 1400 ίππων στο Pikes Peak

Ο Αμερικανός μουρλός και παλαβός Ken Block παρουσίασε το Hoonipigasus, μια περίεργη  δημιουργία με βάση μια Porsche και συνολική απόδοση 1400 ίππων, με την οποία θα αγωνιστεί στην ανάβαση Pikes Peak στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Ξεκίνησε στη ζωή της ως μια τετρακύλινδρη Porsche 912 (μια οικονομική έκδοση της Porsche

911 τη δεκαετία του 1960), αλλά έχει τροποποιηθεί ριζικά για τον αγώνα από την Hoonigan Racing και την Porsche specialist BBi Autosport, η οποία κέρδισε αρκετές νίκες στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Το γερμανικό μοντέλο έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, με ένα τεράστιο σπόιλερ μπροστά και μια πανύψηλη πίσω αεροτομή που τη βοηθούν να παραμείνει κολλημένη στο δρόμο. Οι πίσω τροχοί έχουν μετακινηθεί προς τα έξω και πιο πίσω για να προσφέρουν καλύτερο κράτημα, ενώ η έλλειψη πίσω προφυλακτήρα μάς επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα απόκρυφα.

Στο Hoonipigasus έχει τοποθετηθεί ένας twin-turbo flat six 4.0 λίτρων που αποδίδει 1.380 ίππους. Παρά τον νέο κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης και   στους τέσσερις τροχούς, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της GP Suspension αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Το έντονο ροζ χρώμα – σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Trouble Andrew – αποτίει φόρο τιμής στην Porsche 917/20, ένα μοντέλο που έτρεξε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1971  με ένα διάσημο λιβεράκι που απεικονίζει κομμάτια κρεοπωλείου να τρέχουν πάνω από το αμάξωμα, κερδίζοντας το ψευδώνυμο Pink Pig.

Το Pikes Peak είναι μια προσωπική κατάκτηση για τον Block, ο οποίος αγωνίστηκε στη διοργάνωση την πρώτη του χρονιά στους αγώνες, το 2005.

«Το Pikes Peak Hill Climb είναι ένας από τους μεγάλους λόγους για τους οποίους έγινα οδηγός rally», δήλωσε ο Block. «Η λίστα των οδηγών που έτρεξαν και κέρδισαν αυτή την ανάβαση περιλαμβάνει πολλούς από τους ήρωές μου: Walter Röhrl, Ari Vatanen, Michèle Mouton, Sébastien Loeb και Rod Millen για να αναφέρω μερικούς. Πάντα ήθελα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Pikes Peak στο κορυφαίο επίπεδο και να διαγωνιστώ για μια νίκη γενικής. Τώρα, με την ομάδα μας και την BBi Autosport να δημιουργούν αυτήν την καταπληκτική Porsche, έχουμε μια καλή ευκαιρία.»

Ο Block είχε ξανατρέξει στο Pikes Peak με το Hoonicorn, ένα όχημα με βάση τη Ford Mustang, αλλά τότε είχε σκοπό τα γυρίσματα του βίντεο Climbkhana. Τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα στοχεύει στη συνολική νίκη.

The post O Ken Block θα τρέξει με Porsche 1400 ίππων στο Pikes Peak appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα