Toyota, σε πρόλαβαν: επιτέλους κεντρομήχανη ξεσκέπαστη Celica!

H Celica μπορεί να έχει εξαφανιστεί από την γκάμα της Toyota, αλλά το προσιτό σπορ μοντέλο σίγουρα δεν ξεχνιέται εύκολα. Όσοι ψάχνουν για μια μεταχειρισμένη, θα ανακαλύψουν με έκπληξη αυτήν την περίεργη κεντρομήχανη μετατροπή που είναι προς πώληση αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έβδομη γενιά της Toyota Celica πωλήθηκε μεταξύ του 1999 και του 2006 κι ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα και κίνηση εμπρός, με κλειστή οροφή κι εσωτερική διάταξη

2+2. Ωστόσο, το εικονιζόμενο παράδειγμα είναι ένα διθέσιο roadster με κινητήρα στο κέντρο, κίνηση στους πίσω τροχούς, μια περιγραφή που θα ταίριαζε καλύτερα σε ένα Toyota MR2 εκείνης της περιόδου.

Όπως περιγράφεται από την καταχώρηση στο eBay, το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί μόνο στην πίστα, αλλά ο πωλητής δηλώνει ότι μπορεί να βγάλει πινακίδες και για δημόσια χρήση (γιατί δεν το έκανε ο ίδιος τότε;). Βασίζεται σε σωληνωτό πλαίσιο, με τον κινητήρα να βρίσκεται πίσω από την πλήρως εκτεθειμένη καμπίνα (δεν υφίσταται κουκούλα, ωραίο θα είναι αυτό στον βροχερό βρετανικό καιρό). Ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας VVTi 1.8 λίτρων αποδίδει 192 ίππους  από το εργοστάσιο. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο έχει επίσης μετατοπιστεί,  στέλνοντας την ισχύ στον πίσω άξονα.

Με τόσο διαφορετική διάταξη κινητήρα και κατανομή βάρους, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τροποποιημένη Celica θα είναι αρκετά διαφορετική σε θέμα οδικής συμπεριφοράς σε σύγκριση με το πολύ καλοστημένο εργοστασιακό μοντέλο. Προκειμένου να ψαχτεί με το στήσιμο, ο ιδιοκτήτης έβαλε πλήρως ρυθμιζόμενα coilover και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές ράβδους.

Εξωτερικά, η κεντρομήχανη Celica διατηρεί τα εργοστασιακά πάνελ στο μπροστινό μέρος, τις πόρτες, το παρμπρίζ, τον πίσω προφυλακτήρα και τα πίσω φώτα, αλλά όλα τα άλλα είναι προσαρμοσμένα. Η οροφή είναι κομμένη, με ένα roll-bar πίσω από τη διθέσια καμπίνα για ασφάλεια σε περίπτωση ανατροπής, αν και χωρίς πίσω στηρίγματα, αμφιβάλλουμε αν μπορεί να σώσει τίποτα. Τα πίσω φτερά μοιάζουν σε σχήμα με τα εργοστασιακά, αλλά είναι κατασκευασμένα από fiberglass. Aεραγωγοί στο πίσω καπό επιτρέπουν στον κινητήρα να δροσίζεται, ενώ μια σταθερή πίσω αεροτομή, οι προεκτάσεις του προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές, οι βαμμένες μπλε δαγκάνες φρένων και τα σήματα TRD προσδίδουν μια πιο σπορ εμφάνιση.

Το ιδιαίτερο όχημα πωλείται προς 4.500 £ (5.300 €), το οποίο ακούγεται αρκετά λογικό ποσό για μια τόσο μοναδική μετατροπή, ειδικά αν σκεφτείτε πόση δουλειά έχει καταβληθεί. Ο πωλητής την έφτιαξε στον ελεύθερό του χρόνο όταν πηρε σύνταξη, αλλά μυοσκελετικά προβλήματα κι οι εντολές του γιατρού τον αναγκάζουν να παρατήσει το χόμπι του. Ελπίζουμε να βρει αγοραστή που να αγαπήσει τη Celica όσο κι ο ίδιος.

The post Toyota, σε πρόλαβαν: επιτέλους κεντρομήχανη ξεσκέπαστη Celica! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα