BMW M240i + Schnitzer: με 420 ίππους πλησιάζει επικίνδυνα τη Μ2

Απομένουν ακόμη μερικοί μήνες από την πλήρη αποκάλυψη της νέας M2, αλλά το πακέτο βελτίωσης της AC Schnitzer για την M240i θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν το M-car αξίζει την αναμονή. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού – μήνες πριν καταφτάσει η M2 στη χώρα μας – θα μπορείτε να βελτιώσετε την G42 M240i σας ώστε να αποδίδει 420 ίππους, ενώ θα προσφέρεται μια σειρά από αισθητικές αναβαθμίσεις.

Αυτό το νούμερο ισχύος αντιπροσωπεύει μια αύξηση 46 ίππων σε σχέση με την εργοστασιακή M240i, ενώ τα κέρδη στη ροπής είναι ακόμα

μεγαλύτερα, αφού η Schnitzer πρόσθεσε 100 Nm στον εξακύλινδρο B58 των 3.0 λίτρων, οπότε πλέον η ροπή ανέρχεται στα εντυπωσιακά 600 Nm. Η εταιρία με έδρα το Aachen δε διευκρινίζει πόσο ταχύτερη είναι η (μόνο αυτόματη) M240i, αλλά δεδομένου ότι το Car & Driver κατέγραψε ένα εντυπωσιακό 3.6″ για το 0-60 mph (0-97 χλμ/ώρα) με ένα εργοστασιακό μοντέλο, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι απίστευτα γρήγορη.

Οι μετρήσεις του αμερικάνικου περιοδικού επιτεύχθηκαν με την τετρακίνητη έκδοση xDrive, η οποία όμως ήταν η μόνη διαθέσιμη M240i όταν κυκλοφόρησε πέρσι. Η βελτίωση του κινητήρα βέβαια μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στη νέα πισωκίνητη έκδοση της M240i, η οποία σίγουρα θα έφερνε το βελτιωμένο μοντέλο πολύ κοντά στην πραγματική M2 των 450 ίππων.

Η αναβάθμιση ισχύος συμπληρώνει μια εκτεταμένη λίστα με κάμποσα προϊόντα βελτίωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας εξάτμισης με απολήξεις από ανθρακονήματα, ένα σπορ κιτ ανάρτησης που χαμηλώνει τη Σειρά 2 κατά 20 χιλιοστά, καθώς και ζάντες 19 και 20 ιντσών που κάθονται ακόμα πιο παράκεντρα χάρη στους αποστάτες των 12 χιλιοστών. Αναφορικά με τα αεροδυναμικά βοηθήματα, δε γνωρίζουμε πόσο πραγματικά βελτιώνουν το κράτημα στο δρόμο, αλλά δείχνουν πολύ όμορφα κι αναβαθμίζουν την οπτική εικόνα.

Το μόνο που δεν περιλαμβάνεται στις αλλαγές της Schnitzer είναι η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, θα πρέπει να περιμένετε την πραγματική Μ2 για κάτι τέτοιο. Αλλά αν είστε ευχαριστημένοι με δύο πεντάλ, η βελτιωμένη M240i έχει σοβαρή προσωπικότητα, ενώ η Schnitzer παρέχει εγγύηση για τον κινητήρα.

The post BMW M240i + Schnitzer: με 420 ίππους πλησιάζει επικίνδυνα τη Μ2 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα