Κινέζικο ηλεκτρικό τυλίγεται στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο

Ένα Xpeng P7 καταστράφηκε από πυρκαγιά στην Κίνα αφού φέρεται να χτύπησε ένα αντικείμενο στον αυτοκινητόδρομο, το οποίο τρύπησε την μπαταρία του. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ηλεκτρικό sedan ταξίδευε κατά μήκος της εθνικής οδού Wechuan στην περιοχή Baoshan της Σαγκάης όταν χτύπησε ένα άγνωστο αντικείμενο στο δρόμο. Προφανώς, επρόκειτο για κάτι πολύ συμπαγές, καθώς κατάφερε να καταστρέψει την μπαταρία και να πυροδοτήσει τη φωτιά.

Ο ιδιοκτήτης

του P7 άρχισε να παρατηρεί καπνό λίγο μετά την πρόσκρουση και γρήγορα σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Στη συνέχεια, το Xpeng πήρε φωτιά κι ενώ τα συνεργεία της πυροσβεστικής έσπευσαν γρήγορα στο σημείο, το μπροστινό μισό μέρος του κινέζικου EV είχε καταστραφεί ολοσχερώς όταν έσβησαν τις φλόγες.

Κάποιες φωτογραφίες του αυτοκινήτου έχουν κοινοποιηθεί στα social media. Υποδεικνύουν ότι η φωτιά ξεκίνησε κοντά στον μπροστινό άξονα πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Όταν σβήστηκε η φλόγα, μόνο το πίσω τμήμα του EV έμεινε χωρίς ορατές ζημιές.

Η Xpeng έστειλε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αναλύσει το συγκεκριμένο P7 και να εξετάσει προσεκτικότερα τη ζημιά που προκλήθηκε από το αντικείμενο στο δρόμο και την επακόλουθη πυρκαγιά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το EV μπορεί να χτύπησε ένα εξάρτημα που έπεσε από φορτηγό.

H GM εκπαιδεύει διασώστες για φωτιές σε ηλεκτρικά οχήματα

Ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξοπλίζουν τις μπαταρίες που τοποθετούνται στο δάπεδο με προστατευτική θωράκιση, προφανώς δεν πρόκειται για άτρωτη ενίσχυση και σε ακραία σενάρια, αντικείμενα μπορούν ακόμα και να τρυπήσουν τις ενισχύσεις, όπως ακριβώς μπορούν να φτάσουν στις δεξαμενές καυσίμων σε ΜΕΚ μοντέλα ή να τρυπήσουν το κάρτερ του κινητήρα.

The post Κινέζικο ηλεκτρικό τυλίγεται στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα