Rover 827: αποκτήστε ένα όχημα της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Το ίδιο το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση και μάλλον ένα από τα καλύτερα συντηρημένα του είδους, αλλά η πραγματική του γοητεία είναι η πιθανή σύνδεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ II. Αν και δεν υπάρχει επίσημη γραφειοκρατία που να το συνδέει απευθείας με αυτήν, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να ήταν το αυτοκίνητό της.

Αγοράστηκε καινούριο το 1993 από την Thomas Day Motors of Fleet, επιχείρηση που ανήκε στους εγκεκριμένους προμηθευτές αυτοκινήτων για το Παλάτι. Η πρώτη του πινακίδα ήταν η L464 BPE, ενώ επίσημος πρώτος αγοραστής καταχωρήθηκε το «Παλάτι

του Μπάκιγχαμ».

Στο παρελθόν, οχήματα που ανήκαν στη βασίλισσα είχαν καταχωρηθεί ως ανήκοντα στο «Παλάτι του Μπάκιγχαμ». Επιπλέον, όταν αυτό το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον δεύτερο ιδιοκτήτη του μόλις ένα χρόνο αργότερα, σημειώθηκε ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια ήταν «μία κυρία».

Πέρα από την πιθανή βασιλική του σύνδεση, το Rover 827 (ονομαζόταν Sterling στη βρετανική αγορά) είχε μια αρκετά χαλαρή ζωή. Ο πωλητής παρατηρεί ότι το κλασικό χρώμα British Racing Green, η φανοποιεία, τα λαστιχάκια στις πόρτες, οι ζάντες αλουμινίου κι όλα τα εξαρτήματα είναι σε άριστη κατάσταση. Ο κινητήρας V6 2.7 λίτρων, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα επίσης λειτουργούν άψογα, ενώ το αυτοκίνητο διατηρήθηκε σε αποθήκευση ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

«Ακόμη και αν δεν υπήρχε καθόλου σύνδεση με το Παλάτι, η άριστη συνολική κατάσταση αυτού του Rover θα ενδιέφερε τον λάτρη των κλασικών αυτοκινήτων», λέει ο Chris Pollitt, επικεφαλής της Editorial Car & Classic. «Τα βρετανικά κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του ’90 απολαμβάνουν, σε γενικές γραμμές, μια άξια αναγέννησης, αλλά αυτό το συγκεκριμένο Rover Sterling του 1993 δίνει μια ιδιαίτερη νότα στους τρέχοντες εορτασμούς του Ιωβηλαίου (αφορούν τα 70 χρόνια βασιλείας και θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου) και θα ήταν το απόλυτο δώρο επετείου στη συλλογή κάποιου».

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε προσφορά για αυτό το (δυνητικά) βασιλικό Rover, η δημοπρασία ξεκινά σήμερα!

The post Rover 827: αποκτήστε ένα όχημα της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα