Έρχονται πρόστιμα για τα βαριά αυτοκίνητα. Τρέμουν τα ηλεκτρικά

Η πρόταση μας έρχεται από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ κι είναι λες και τη σκέφθηκαν οι μηχανικοί του Mazda Miata (από τα ελάχιστα μοντέλα που αδυνατίζουν με το πέρασμα των ετών).

Hummer: η μπαταρία του ζυγίζει όσο ένα ΜΧ-5 και μια Varadero!

Τα οχήματα με βάρος ως 1.587 κιλά, θα χρεώνονται 72 $, ενώ τα μοντέλα που ζυγίζουν από 1.588-2.267 κιλά, θα πληρώνουν 175 $. Από εκεί ως τα 2.721 κιλά, το πρόστιμο ανέρχεται στα 250 $ κι αν το όχημά σας ζυγίζει περισσότερο,

θα κληθείτε να καταβάλετε 500 $. Τα αυξημένα τέλη θα πλήξουν κυρίως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία φέρουν βαριές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Πρωταθλητής βέβαια το ηλεκτρικό Hummer, η μπαταρία του οποίου ζυγίζει 1.326 κιλά! Μόνον η μπαταρία! Συνολικά υπερβαίνει τους τρεις τόνους.

Η Mary Cheh, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg, φανερώνει ότι τα βαριά pick-up και τα θηριώδη SUV είναι στο στόχαστρο, καθώς «δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις πωλήσεις αυτών των πραγμάτων, αλλά μπορούμε να τα κάνουμε να πληρώσουν με τον τρόπο τους». Συμπλήρωσε επίσης ότι αυτό γίνεται στο όνομα της ασφάλειας καθώς «όταν έρχονται σε επαφή αυτοκίνητα και πεζοί ή ποδηλάτες, γνωρίζουμε ότι όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο χειρότερο θα είναι το ατύχημα».

Περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να μπουν στα δημοτικά ταμεία κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Δεδομένου αυτού, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η πρόταση φέρεται να «πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο της DC, λαμβάνοντας ομόφωνη έγκριση πρώτα από την Επιτροπή Μεταφορών και Περιβάλλοντος και στη συνέχεια ως μέρος του συνολικού πακέτου προϋπολογισμού της πόλης, το οποίο εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα».

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες, από την άλλη πλευρά, έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο τα υπέρβαρα οχήματα. Πέρυσι, ο δήμαρχος του Tübingen της Γερμανίας  πρότεινε αύξηση 600% στα τέλη στάθμευσης για τα SUV, στα 180 € , δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των τελών που πρέπει να πληρώνουν τα μικρά αυτοκίνητα πόλης και τα μεγάλα οχήματα, που δε χρειάζονται στην πόλη». Στη Γαλλία, τα νέα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορολογούνται με επιπλέον 10 ευρώ για κάθε κιλό άνω των 1.800 κιλών.

The post Έρχονται πρόστιμα για τα βαριά αυτοκίνητα. Τρέμουν τα ηλεκτρικά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα