Mercedes: στοπ τα χειροκίνητα κιβώτια στην Ευρώπη από το 2023

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα Automobilwoche, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε: «Με την ολοένα αυξανόμενη ηλεκτροκίνηση, βλέπουμε ότι η ζήτηση των πελατών μετατοπίζεται προς εξαρτήματα ηλεκτρικής κινητικότητας, μπαταρίες και (εν μέρει) ηλεκτρικά συστήματα κίνησης», προσθέτοντας ότι η Mercedes-Benz «σταδιακά δε θα προσφέρει πλέον χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων». Η είδηση ​​έρχεται δύο χρόνια αφότου υψηλόβαθμα στελέχη της Mercedes

υπαινίχθηκαν την αλλαγή, ως μέρος των μέτρων μείωσης του κόστους.

Τα μόνα μοντέλα στην τρέχουσα ευρωπαϊκή γκάμα της Mercedes που εξακολουθούν να προσφέρονται με δυνατότητα χειροκίνητου κιβωτίου είναι οι βασικές εκδόσεις των A-Class, B-Class και CLA. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σταματήσει να προσφέρει επιλογή για τρία πεντάλ στη γκάμα της στις ΗΠΑ εδώ και μερικά χρόνια.

Φυσικά, όλα τα μέλη της σειράς EQ διαθέτουν δύο πεντάλ αφού πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, ενώ τα πιο πολυτελή μοντέλα κι οι πιο καυτές εκδόσεις AMG προσφέρονται παραδοσιακά μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αν κι ο εκπρόσωπος της Mercedes δε διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής, η Stuttgarter Zeitung αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί ήδη από το 2023, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι το επερχόμενο facelift της A-Class θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που συμπίπτει με παρόμοιες αλλαγές στις ανανεωμένες B-Class και CLA.

The post Mercedes: στοπ τα χειροκίνητα κιβώτια στην Ευρώπη από το 2023 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα