Nichols Cars N1A: 650 ατμοσφαιρικοί ίπποι σε 900 κιλά γοητείας !

Σε μια εποχή που όλα γίνονται πιο πολύπλοκα κι αποστειρωμένα, δύσκολα θα βρείτε κάτι πιο αγνό από το N1A, ένα back-to-basics πισωκίνητο που εμπνέεται από τη McLaren M1A, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο του Group 7 από τη δεκαετία του 1960. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της McLaren και τώρα αναβιώνει από τη Nichols Cars. Αν το όνομα δε σας λέει τίποτα, ιδρυτής της εταιρίας είναι

ο Steve Nichols, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που χρησιμοποιήσε ανθρακονήματα στα μονοθέσια της Formula 1.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει τη σχεδίαση της McLaren MP4/3 και της εμβληματικής MP4/4 πριν συνεργαστεί με τις Ferrari, Jaguar, Jordan, Sauber και τελικά επιστρέψει στη McLaren στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για να αποτίσει τιμή στις 15 νίκες που σημείωσε η MP4/4, τα 15 πρώτα N1A θα αριθμηθούν με αύξοντα αριθμό, οπότε θα έχουν μελλοντικά ακόμα υψηλότερη συλλεκτική αξία. Οι οπαδοί της F1 γνωρίζουν ότι η MP4/4 ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια όλων των εποχών, καταφέρνοντας να κερδίσει 15 από τους συνολικά 16 αγώνες στην αξέχαστη σεζόν του 1988.

Το N1A θα συναρμολογηθεί σε 100 αντίτυπα κι όλα θα διαθέτουν έναν τεράστιο V8 κινητήρα 7.0 λίτρων 650 ατμοσφαιρικών ίππων, που θα στέλνονται στους πίσω τροχούς με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η Nichols Cars εξέλιξε το οκτακύλινδρο μοτέρ χρησιμοποιώντας LS3 μπλοκ με ξηρό κάρτερ, πολυπετάλουδη εισαγωγή drive-by-wire και custom πιστόνια. Θα συναρμολογείται στο χέρι από τεχνικούς της Langford Performance Engineering (LPE), οι οποίοι μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν να αποκαθιστούν στην παλιά τους αίγλη V8 και V10 F1 κινητήρες.

Ζυγίζοντας μόλις 900 κιλά, το Nichols Cars N1A είναι ελαφρύτερο ακόμα κι από το Mazda MX-5 Miata πρώτης γενιάς κι έχει αναλογία κιλών ανά ίππο κάτω από ενάμιση. Η οδηγική εμπειρία θα είναι εξωπραγματική, αλλά δε στερείται των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, αλλά το ABS και το υδραυλικό τιμόνι χρεώνονται έξτρα. Η σχεδίαση ακολουθεί τα κλασικά αγωνιστικά Can-Am, αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο και φάρδος. Διαθέτει πλήρως ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια κι αντιστρεπτικές μπάρες, με ζάντες 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω που ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup.

Το πλαίσιο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από ανθρακονήματα κι αλουμίνιο, ενώ το εστιασμένο στον οδηγό εσωτερικό είναι αναζωογονητικά απλό, με μόνο τα απαραίτητα και τίποτα να σας αποσπά από τη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι. Όπως παλιά, το διθέσιο μοντέλο διαθέτει έναν υπέροχο χειροκίνητο επιλογέα ταχυτήτων δεξιά από τον οδηγό και πλευρικούς καθρέφτες που τοποθετούνται στα φτερά. Η ακριβής τιμολόγηση δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα δε θα είναι φθηνό.

The post Nichols Cars N1A: 650 ατμοσφαιρικοί ίπποι σε 900 κιλά γοητείας ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα