To Honda S2000 επιστρέφει αλλά θα είναι πισωμήχανο ηλεκτρικό

Οργιάζουν οι φήμες για τη νεκρανάσταση του Honda S2000. Τελευταία φορά που είχαμε ακούσει κάτι από επίσημα χείλη ήταν πριν από δυόμιση μήνες, αλλά τώρα έχουμε αναζωπύρωση της φημολογίας, καθώς η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να γιορτάσει την 75η επέτειό της αυτό το φθινόπωρο. Δεδομένου ότι το εμβληματικό roadster δημιουργήθηκε αρχικά για να τιμήσει τα 50ά της γενέθλια, υπάρχουν πολλές εικασίες ότι κάτι ιδιαίτερο είναι στα σκαριά. Η πιο πρόσφατη προέρχεται από το βρετανικό περιοδικό Car κι ισχυρίζεται

ότι η Honda θα «τρελάνει τον κόσμο με το πρώτο της ηλεκτρικό σπορ μοντέλο», το οποίο μάλιστα θα παρουσιαστεί εντός του έτους. Η δημοσίευση αναφέρει ότι το μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e:N και θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος!

Γίνεται επίσης αναφορά για μια πιθανή έκδοση Type R με τον Kotaro Yamamoto της Honda να δηλώνει ότι «Type R σημαίνει αγώνες κι οδηγική ευχαρίστηση. Ένα ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να τα προσφέρει και τα δύο κι ένα Type R δεν είναι υποχρεωμένο να χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης». Επομένως όχι μόνο το επόμενο S2000 ενδέχεται να είναι ηλεκτρικό, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το επόμενο Type R.

Η Honda προανήγγειλε δύο ηλεκτρικά σπορ μοντέλα πέρσι, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει 30 EV παγκοσμίως μέχρι το 2030. Εκείνη την εποχή, η εταιρία δεν είχε προβεί σε εκταινέστερη ανακοίνωση, εκτός από το ότι το ένα θα είναι ένα «ειδικό» όχημα ενώ το άλλο ένα «εμβληματικό» μοντέλο. Το τελευταίο πιστεύεται ότι θα είναι το επόμενο NSX, ενώ το πρώτο η φημολογούμενη αναβίωση του S2000. Εάν επαληθευτούν οι φήμες, σε μια επανάληψη της θερμικής τους κόντρας, το S2000 EV θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ηλεκτρική Boxster της Porsche.

Τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρία προσπαθεί να εξηλεκτρίσει θρυλικά θερμικά της μοντέλα, ταυτόχρονα καταργεί το μοναδικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που υπάρχει ήδη στην γκάμα της. Αναφερόμαστε στο λιλιπούτειο αλλά φορτωμένο με μπόλικα τεχνολογικά καλούδια Honda e, ένα μοντέλο που απευθυνόταν σε έναν niche κομμάτι της αγοράς αλλά η μικρή του αυτονομία κι η υψηλή τιμή αγοράς το χαντάκωσαν εμπορικά.

«Δε θα υπάρξουν περισσότερα αυτοκίνητα στο μέγεθος του Honda e. Μπορώ να το πω με σιγουριά», δήλωσε η Rebecca Adamson, Επικεφαλής της Honda UK στο Autocar. «Η ζήτηση έχει στραφεί στα SUV, οπότε η εστίασή μας είναι εκεί». Και πράγματι, η Honda φαίνεται να ψηλώνει απότομα, αφού πλέον η γκάμα της περιλαμβάνει το CR-V, το μικρότερο ZR-V, το HR-V και το νέο ηλεκτρικό e:Ny1.

The post To Honda S2000 επιστρέφει αλλά θα είναι πισωμήχανο ηλεκτρικό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα