Δείτε τη Lamborghini Huracan Sterrato να driftάρει στο Ring (vid)

Η αναμενόμενη άφιξη της Lamborghini Urus Plug-in Hybrid επιβάλλει στην ιταλική εταιρία να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης. Καθώς λοιπόν επισκέφθηκαν για χάρη της το Nurburgring, οι δοκιμαστές βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν μερικούς γρήγορους γύρους με μια πλειάδα ακόμα μοντέλων από τη Sant’ Agata. Εκτός από την υβριδική Urus, απολαύσαμε θεαματικά περάσματα από τη Sterrato (τη χωμάτινη Huracan), την Tecnica,

την ολοκαίνουρια Revuelto (το νέο ιταλικό hypercar) και βέβαια την Urus PHEV, ένα πρωτότυπο δοκιμών που φορούσε καμουφλάζ.

Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία, που έχει και το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Θα χρησιμοποιεί twin-turbo V8 4.0 λίτρων και σε συνδυασμό με την υβριδική υποβοήθηση, αναμένεται να αποδίδει 800 ίππους. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βήματα της Lamborghini για την παρουσίαση μιας πλήρως ηλεκτρικής Urus έως το 2029. Με μεγάλη μπαταρία, αναμένεται να προσφέρει εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία σε σύγκριση με ανταγωνιστικά plug-in υβριδικά.

Περνάμε στις Huracan, με τη Sterrato να driftάρει περίφημα σε μερικές από τις στροφές στη διάσημη Πράσινη Κόλαση. Η Sterrato είναι ουσιαστικά μια υπερυψωμένη έκδοση της Huracan, αντίπαλον δέος της 911 Dakar, αν και με λιγότερο χωμάτινο προσανατολισμό. Ουσιαστικά απευθύνεται σε πλούσιους Σαουδάραβες που θέλουν κάτι χαμηλό που να μπορεί να αποχωρίζεται την άσφαλτο. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κι εκτός δρόμου ελαστικά, η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 260 χλμ/ώρα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Huracan μπορούν να ξεπεράσουν τα 320. Όπως η Tecnica ας πούμε, που επίσης εμφανίζεται.

Για το τέλος αφήσαμε την εξηλεκτρισμένη Revuelto. Η αντικαταστάτρια της Aventador συνδυάζει έναν V12 κινητήρα 6.5 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες για απόδοση που ζαλίζει: 1.001 ίπποι και 0-200 σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα! Αν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε ως ηλεκτρική, η απόδοση περιορίζεται στους 180 ίππους κι η θεωρητική αυτονομία είναι μόλις 10 χιλιόμετρα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μηχανικοί της Lamborghini είχαν μια μέρα ευχαρίστησης στην πίστα και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε.

The post Δείτε τη Lamborghini Huracan Sterrato να driftάρει στο Ring (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα