McLaren Solus GT: μονοθέσιο, V10, 840 ίπποi, κάτω από 1.000 κιλά

Κάποτε τα μοντέλα παραγωγής περνούσαν στις παιχνιδομηχανές, τώρα συμβαίνει το ανάποδο: τo Solus εμφανίστηκε αρχικά στο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo Sport το 2017 και τώρα θα βγει στην παραγωγή σε 25 μόλις κομμάτια, με τιμή πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Έχει φτιαχτεί με μοναδικό σκοπό να κινείται όσο ταχύτερα γίνεται κι η αεροδυναμική του είναι εξαιρετικά μελετημένη. Με καλυμμένους τροχούς και τεράστια πίσω φτερούγα, υπόσχεται 1.200 κιλά κάθετης παραγόμενης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες, δηλαδή παραπάνω από όσο θα ζυγίζει, αφού θα έχει τριψήφιο

αριθμό κιλών.

Ένας αγωνιστικών προδιαγραφών V10 5.2 λίτρων, με κόφτη στις 10.000 σαλ., θα αποδίδει 840 ίππους και 650 Nm ροπής και μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου θα επιταχύνει το βρετανικό μονοθέσιο στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2.5″, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Ο οδηγός θα κάθεται κεντρικά, σε μια καμπίνα που θυμίζει κόκπιτ μαχητικού αεροπλάνου. Το κάθισμα θα είναι σταθερό, ακριβώς όπως στους αγώνες, αλλά μην ανησυχείτε ιδιαίτερα για τη θέση οδήγησης: η McLaren θα τη φέρει ακριβώς στα μέτρα σας. Βασικά μην ανησυχείτε καθόλου, γιατί και τα 25 Solus έχουν ήδη προπουληθεί σε ακριβοθώρητους αγοραστές, που δαπάνησαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια για το απόλυτο track-day car.

«Η McLaren Solus GT είναι η υλοποίηση ενός ριζοσπαστικού πρωτότυπου της McLaren που δημιουργήθηκε αρχικά για τον κόσμο του virtual racing», δήλωσε ο Michael Leiters, νέος CEO της McLaren Automotive στο Autocar. «Σχεδιασμένο χωρίς περιορισμούς από κανονισμούς και περιορισμούς που ισχύουν για μοντέλα παραγωγής δρόμου ή αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά με όλο το φάσμα της τεχνογνωσίας της McLaren, αποτελεί την επιτομή του πρωτοποριακού μας πνεύματος».

Νέες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δημιουργία του Solus GT, όπως εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν για το πιλοτήριο από τιτάνιο με τρισδιάστατη εκτύπωση – κάτι που πρώτη φορά γίνεται σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής της McLaren.

The post McLaren Solus GT: μονοθέσιο, V10, 840 ίπποi, κάτω από 1.000 κιλά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα