Formula 1: O Verstappen δεν είχε περιθώρια για λάθη

Ο Max Verstappen επέστρεψε στις νίκες, όμως η επιτυχία του στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια δεν αποτέλεσε περίπατο – κάθε άλλο.

Η τελική διαφορά του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον Lando Norris της McLaren, ήταν στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου. Με τον Βρετανό να είναι ταχύτερος στο τελευταίο stint, με τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli και να ροκανίζει συνεχώς

τη διαφορά.

Το πέσιμο της καρό σημαίας στον γύρο 63 σήμαινε πως δεν είχε το χρόνο που ήθελε για να επιδιώξει ένα προσπέρασμα. Και ενδεικτικά της πίεσης που άσκησε, ήταν τα λόγια του αντιπάλου του.

Μετά το τέλος του αγώνα της Ίμολα, ο Verstappen είπε: «Έπρεπε να πιέζω σε όλο τον αγώνα, για να ανοίξω διαφορά. Με τη μεσαία γόμα ελαστικών ήμασταν αρκετά δυνατοί αλλά τα σκληρά ελαστικά ήταν πιο δύσκολο να τα διαχειριστούμε, ειδικά στους τελευταίους 15 γύρους. Δεν είχα άλλη πρόσφυση, γλίστραγα πάρα πολύ. Είδα τον Lando να πλησιάζει, οπότε στους τελευταίους 10 γύρους, ήμουν τέρμα γκάζι. Είναι πολύ δύσκολο, όταν τα λάστιχα δεν αποδίδουν, να πας τέρμα γκάζι. Δεν είχα περιθώριο να κάνω λάθη. Ευτυχώς, δεν έκανα και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα. Αλλάξαμε πολλά στο μονοθέσιο. Αλλά από εκεί που ξεκινήσαμε το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι με μια pole position και μια νίκη».

Με αυτή τη νίκη, την πέμπτη μέσα στο 2024, ο οδηγός της Red Bull Racing διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα. Έχει πλέον 161 βαθμούς, με δεύτερο μετά την Imola τον Leclerc, στους 113.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα