Η κινεζική εταιρεία που ψάχνει «σωσίβιο» στην Ευρώπη

Η Aiways προσπαθεί να μεταφέρει τη βάση της στην Ευρώπη για να καταφέρει να επιβιώσει στο λυσσαλέο ανταγωνιστικό σκηνικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Πρώτα από όλα, να πούμε ότι η Aiways είναι μεν μια πολύ φρέσκια εταιρεία, καθώς ιδρύθηκε το 2017, αλλά στους επενδυτές της συμπεριλαμβάνονται γίγαντες της κινεζικής βιομηχανίας όπως η εταιρείες ενέργειας CATL και τεχνολογίας Tencent. Τα τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα U5 και U6 εισάγονται ήδη από 16 χώρες της ηπείρου μας.

Όμως, τώρα η

εταιρεία έχει βρεθεί εμπρός σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, κυρίως λόγω της μείωσης του περιθωρίου κέρδους των EV στην Κίνα, που έχει προκύψει από τον τρομακτικό και πολύπλευρο ανταγωνισμό. Πέρσι το καλοκαίρι, η Aiways διέκοψε την παραγωγή του εργοστασίο της στη Shangra, που κατασκεύαζε περίπου 300 χιλιάδες αυτοκίνητα το χρόνο.

Προκειμένου να ανακάμψει, η Aiways εξασφάλισε νέα κεφάλαια μέσω της συγχώνευσής της με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hudson Acquisition. Όπως λέγεται, η συμφωνία αυτή κοστίζει 400 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, η διοίκησή της αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση της στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Aiways θα έχει τη διοίκηση των πωλήσεων, του marketing και του οικονομικού τμήματος στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ η έρευνα και εξέλιξη, και η παραγωγή των αυτοκινήτων της, θα παραμείνουν στην Κίνα.

Ο Alexander Klose, διευθύνων σύμβουλος της Aiways Ευρώπης, είπε πως «η νέα επιχειρηματική οντότητα θα τοποθετηθεί σε στρατηγικό σημείο προκειμένου να αξιοποιήσει το όραμα και τους πόρους μας στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων».

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα