Η Hyundai ετοιμάζει supercar υδρογόνου και το στέλνει στην «Πράσινη Κόλαση»

Η Hyundai Motors φέρεται να βάζει επιτέλους στην παραγωγή το εντυπωσιακό N Vision 74 που μας συστήθηκε ως πρωτότυπο πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας, το supercar υδρογόνου που για πολλούς μοιάζει με μία σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού DeLorean, θα λανσαριστεί το 2026 και θα έχει άγριες διαθέσεις.

Πόσο άγριες; Τόσο που θα πάει στην «Πράσινη Κόλαση», το περίφημο Nordschleife, για να διεκδικήσει το απόλυτο ρεκόρ χρόνου για αυτοκίνητο

παραγωγής. Ένα ρεκόρ που ανήκει στην εξωπραγματική Mercedes-AMG One (6 λεπτά και 35.183 δευτερόλεπτα).

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της Hyundai αλλά σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ιπποδύναμη θα σκαρφαλώσει από τα 671 άλογα του πρωτότυπου, στα 765. Με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε ακριβώς τρία δευτερόλεπτα!

Το μοντέλο που λογικά θα βαφτιστεί εκ νέου και θα αρχίσει δοκιμές εξέλιξης το προσεχές καλοκαίρι, θα παραχθεί σε μόλις 200 κομμάτια, ξεκινώντας από το 2026 και με καρό σημαία το 2028. Όσο για το κόστος απόκτησής του, θα είναι λίγο κάτω από τις 350 χιλιάδες ευρώ.

Στόχος της Hyundai με αυτό το εντυπωσιακό δημιούργημα θα είναι να δείξει στο κοινό πως η τεχνολογία υδρογόνου δεν αναιρεί τις επιδόσεις, χρησιμοποιώντας το ως Δούρειο Ίππο για να κερδίσει κοινό για μικρότερα, πιο οικονομικά μοντέλα με αντίστοιχη τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα