Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV3

Το νεότερο και πιο προσιτό μέλος της οικογένειας των ηλεκτρικών SUVs αποκάλυψε η Kia, επιταχύνοντας τη διαδικασία του πλήρη εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Η Kiaαποκάλυψε σήμερα όλες τις λεπτομέρειεςτου EV3, του ολοκαίνουργιου compact ηλεκτρικούSUV της εταιρείας. Με το συνδυασμό τολμηρούσχεδιασμού, καινοτόμου τεχνολογίας καιπρωτοποριακών χαρακτηριστικών, το EV3θέτει νέα πρότυπα που δεν έχουν υπάρξειποτέ πριν στην κατηγορίας των compact EVSUV.

Αξιοποιώντας την προηγμένη

τεχνολογίατης Kia και τις πελατοκεντρικές αξίεςτου μεγαλύτερου SUV της μάρκας, του EV9, τοEV3 διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα.Φέρνει μια μοναδική, καθηλωτική εμπειρίαστον τομέα των κόμπακτ EV SUV. Ξεπερνώνταςσημαντικά τις προσδοκίες των πελατών,το EV3 θα διευρύνει την απήχηση και θααναβαθμίσει τα EV SUV.

Εξωτερικός σχεδιασμός: Μια τολμηρή και προοδευτική πρόταση

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia "Opposites United", η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργούν οι διαφορετικές αξίες της φύσης και των νεωτερισμών για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο, ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προοδευτικής, δυναμικής και εντυπωσιακής σχεδίασης του Kia EV3. Η επιρροή της φιλοσοφίας σχεδίασης απογειώνει τη συναισθηματική αίσθηση και ατμόσφαιρα του EV3, συνδυάζοντας άψογα τη δυναμική αισθητική με τη μελετημένη λειτουργικότητα.

Το EV3 αποπνέειμια ιδιαίτερα διεκδικητική παρουσία.Στο εμπρός μέρος, οι κάθετοι προβολείςπου είναι τοποθετημένοι στα άκρα τηςκαθαρής επιφάνειας της μάσκας, συμβάλλουνστη δημιουργία μιας ευρείας, εξαιρετικάεπιβλητικής εικόνας. Η αίσθηση τουάφθονου όγκου συνδυάζεται με διαφοροποιημέναγραφικά και μια μυώδη εμφάνιση πουεναρμονίζεται με ολόκληρο το αμάξωμα.

Μια νέα,στιβαρή εκδοχή του εμβληματικούσχεδιασμού Tiger Face της Kia ενσωματώνει τηνπιο πρόσφατη λογική φωτισμού Star Map τηςμάρκας. Τοποθετημένα κάθετα, τα φώταημέρας (DRL) τονίζουν περαιτέρω τη σχεδίασηTiger Face για να προβάλλουν έναν ιδιαίτερασίγουρο χαρακτήρα.

Η πίσω όψη ολοκληρώνει το νέο σχεδιασμό και τη δυναμική υπόσταση του EV3. Η μεγάλη, μαύρη διακοσμητική γραμμή που τονίζει τη σύνδεση μεταξύ της στιβαρής σχεδίασης της πίσω κολώνας C του SUV και της δυναμικής γραμμής οροφής ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση ισχύος που αποπνέει το αυτοκίνητο.

Ο απλοποιημένος, γεωμετρικός σχεδιασμός των πίσω φώτων ενσωματώνεται άψογα με το πίσω παρμπρίζ, πλαισιώνοντας τη φουτουριστική σχεδίαση της πίσω πόρτας με μια τεχνική και κομψή εμφάνιση εμπνευσμένη από την υπογραφή του φωτισμού Tiger Face Star Map του εμπρός μέρους.

Το EV3 GT-line εκφράζει μια ακόμη πιο στιβαρή και περιπετειώδη εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος, η αντίθεση που υπάρχει στο κάτω μέρος του αμαξώματος ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική σχεδίαση, ενώ ο ενσωματωμένος κάτω προφυλακτήρας δημιουργεί μια πιο σπορ και πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Τα κάθετα και οριζόντια γραφικά εκφράζουν μια πιο τολμηρή εικόνα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις μεγάλες περιοχές μαύρου χρώματος του αυτοκινήτου. Αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζεται και στο πίσω μέρος, με μια χαρακτηριστική τριγωνική διαμόρφωση στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, δημιουργώντας ένα εξίσου δυναμικό αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός εσωτερικού: Αισθητική εμπνευσμένη από τη φύση για την ενίσχυση της ευεξίας

Ο εσωτερικόςσχεδιασμός του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρηκαμπίνα που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα.Παράλληλα η Kia δημιούργησε ένα ιδιαίτεραλειτουργικό εσωτερικό που αποπνέει μιαελκυστική ατμόσφαιρα ζωτικού χώρου,σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οιεπιβάτες τόσο σε κάθε ταξίδι όσο καιόταν το αυτοκίνητο φορτίζει.

Η κομψήκεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένασυρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικόχώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούναναψυκτικά, ποτά, σνακ, ακόμα και μικράσακίδια, ενώ τα προσωπικά ηλεκτρονικάαντικείμενα - όπως φορητοί υπολογιστέςκαι tablet - μπορούν να τοποθετηθούν, όταντο αυτοκίνητο είναι σταματημένο, στοτραπεζάκι.

Μαζί με τον πολυρυθμιζόμενο φωτισμό περιβάλλοντος και τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα, τα οποία ενσωματώνουν μια διαμόρφωση χαλάρωσης, το συρόμενο τραπέζι επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν μέγιστη χαλάρωση όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Με ένα χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και ένα πορτμπαγκάζ 460 λίτρων πίσω, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του. Η ρυθμιζόμενη σε δύο επίπεδα βάση εξασφαλίζει ευελιξία ύψους 140 χιλιοστών για το χώρο αποσκευών καθιστώντας τον ιδανικό για δραστηριότητες όπως οι οικογενειακές εκδρομές για κάμπινγκ.

Μια ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών - η οποία αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών - ενσωματώνει απρόσκοπτη λειτουργία αφής των λειτουργιών ελέγχου του κλιματισμού και παρέχει σαφή γραφικά και διαισθητικές πληροφορίες στον οδηγό. Η οθόνη επεκτείνεται επίσης προς το κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον συνοδηγό πρόσβαση στις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Πολλές από τις λειτουργίες του EV3, όπως αυτή της οδήγησης, το cruise control, η ψυχαγωγία και η πλοήγηση, έχουν πρόσβαση και έλεγχο με ένα απλό άγγιγμα των κουμπιών του τιμονιού. Μια σειρά μπουτόν κάτω από την κεντρική οθόνη χειρίζεται διαισθητικά διάφορες λειτουργίες όπως το σύστημα πλοήγησης, τα μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωση του συστήματος του οχήματος.

Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία επιλογή εσωτερικών χρωμάτων, υλικών και επενδύσεων εμπνευσμένων από τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τα Subtle Grey, Warm Grey, Blue, ενώ το Onyx Black διατίθεται αποκλειστικά για την GT-line.

Όπως κάθενέο Kia έτσι και το EV3 ενσωματώνει διάφοραβιώσιμα στοιχεία για την επιτάχυνσητης βιωσιμότητας σε κλίμακα. Έτσι στοταμπλό και τις επενδύσεις των θυρώνυπάρχει ανακυκλωμένο ύφασμα για ναδημιουργήσει μια οικεία ατμόσφαιρα.

Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), το οποίο είναι από τα πιο εύκολα ανακυκλώσιμα πλαστικά στον κόσμο, εμφανίζεται σε πολλά σημεία του εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων, του ουρανού, των υποβραχιόνιων στις πόρτες, τα διακοσμητικά, τα πατάκια του δαπέδου και της βάσης του χώρου αποσκευών.

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης: Εντυπωσιακή αυτονομία και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Το EV3 έχει μήκος 4.300 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά, ύψος 1.560 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/ 283 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει μία επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του EV3 είναι 170 km/h.

Όπως και με το μεγαλύτερο SUV EV9, οι μηχανικοί της Kia έδωσαν προσοχή στο παραμικρό για την βελτιστοποίηση της απόδοσης του EV3. Διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο 3D κάλυμμα από κάτω για να διασφαλιστεί ένας εντυπωσιακά χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,269. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία της Μονάδας Διαχείρισης Μπαταρίας (BMU) και της Μονάδας Παρακολούθησης Στοιχείων (CMU) διασφαλίζει ότι οι μπαταρίες υψηλής τάσης 58,3 kWh και 81,4 kWh χρησιμοποιούν την ενέργεια όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.

Η έκδοση EV3 Long Range προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα (WLTP). Σε όσους κάνουν το πρώτο τους βήμα στην ηλεκτροκίνηση αυτή η εντυπωσιακή τιμή δίνει μία μεγάλη σιγουριά για τα μακρινά ταξίδια. Όταν η μπαταρία του EV3 χρειαστεί επαναφόρτιση, οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν στο άνετο σαλόνι, καθώς το προηγμένο σύστημα διαχείρισης φόρτισης του EV3 επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας για το 10-80% σε περίπου 31 λεπτά.

Τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV στην κόμπακτ κατηγορία

Η Kia εξοπλίζειτο EV3 με μια σειρά από προηγμέναχαρακτηριστικά ασφάλειας, οδήγησης,άνεσης και φόρτισης που συνήθωςπροορίζονται για τα πιο μεγάλα ηλεκτρικάSUV. Το σύνολο αυτών των τεχνολογιώνδιαθέτει πολλά περισσότερα από αυτάπου

είναι διαθέσιμαέως τώρα στην κατηγορία των κόμπακτSUV, ενώ παρέχει μια ανώτερη εμπειρίαοδήγησης σε σύγκριση με τα αυτοκίνηταμε κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE).

Το σύνολο ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) του EV3 περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου ροπής eDTVC (Electric Dynamic Torque Vectoring Control) για να διασφαλίζεται η μεταφορά ισχύος στο δρόμο ομαλά και σταθερά. Τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist, και Reverse Parking Collision-Avoidance Assist προσφέρουν έξυπνη υποβοήθηση στους οδηγούς σε κάθε τους ταξίδι, ανεξάρτητα από το αν είναι σύντομο ή μεγάλο.

Το σύστημα Remote Smart Parking Assist της Kia επιτρέπει στους κατόχους να παρκάρουν απομακρυσμένα και με ασφάλεια το EV3 τους σε στενούς χώρους, χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου. Προσφέροντας περαιτέρω αξία στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών SUV, το Head-up Display (HUD) των 12 ιντσών προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ για να ελαχιστοποιήσει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Το EV3 είναιτο πρώτο μοντέλο που επωφελείται απότη νέα τεχνολογία i-Pedal 3.0 της Kia, η οποίαεπιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει τοεπίπεδο της ανάκτησης ενέργειας κατάτην διάρκεια της πέδησης, ανάλογα μετις προτιμήσεις του, και ταυτόχροναεπιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ.Κάτι που μεγιστοποιεί την ενεργειακήαπόδοση και μειώνει αισθητά την κούρασηστις μεγάλες διαδρομές, επιτρέπονταςστο αυτοκίνητο να ταξιδέψει περισσότερομε μία μόνο φόρτιση και να κάνει τοταξίδι πιο ελκυστικό, ευχάριστο καιάνετο.



Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα