Άσχημα νέα για εταιρεία κολοσσό -Συνεχίζονται οι μαζικές απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τη μείωση του προσωπικού της σε όλο τον κόσμο με το τελευταίο μέχρι στιγμής γνωστό κύμα απολύσεων να αφορά θέσεις στα πάτρια εδάφη της.

Την μείωση του προσωπικού της σε όλο τον κόσμο κατά 10% έχει θέσει ως στόχο η Tesla με την αμερικάνικη εταιρεία να προχωρά σε μαζικές απολύσεις ώστε να μειώσει το λειτουργικό της κόστος.

Έπειτα και από τις γενναίες μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της Tesla σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, λόγω και του ολοένα και ισχυρότερου ανταγωνισμού, η αμερικάνικη εταιρεία θέλει να διώξει περίπου 14.000 εργαζόμενους.

Το μεγάλο αυτό νούμερο είχε προαναγγελθεί από τους ιθύνοντες της Tesla και επιβεβαιώνεται και από εταιρικό της email που διέρρευσε πριν από μερικές ημέρες και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονταν ότι έχασαν τη θέση τους στην αμερικάνικη εταιρεία.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες ειδήσεις που κάνουν τον γύρο του κόσμου οι παραπάνω απολύσεις μάλλον δεν είναι και οι μοναδικές που θα κάνει η Tesla για να βελτιώσει το περιθώριο του κέρδους της και σύμφωνα με νέα στοιχεία δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν τον αρχικό στόχο του 10%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα η Tesla ετοιμάζει νέο κύμα απολύσεων το οποίο θα «χτυπήσει» τις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στις εν λόγω εγκαταστάσεις αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους 600 άτομα, με τις απολύσεις να παρουσιάζονται ως «κάθετες» και να αφορούν τόσο εργάτες του εργοστασίου όσο και μηχανικούς.

Οι απολύσεις της Tesla μπορεί τελικά να ξεπεράσουν κατά πολύ τον αρχικό στόχο αφού πριν από λίγες εβδομάδες ο ίδιος ο Elon Musk έκανε λόγο για υψηλού βαθμού αναποτελεσματικότητα στο τρόπο που λειτουργεί η αμερικάνικη εταιρεία, η οποία «έτρεχε» στο 20 με 30%.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτό μπορεί να σημαίνει ανάλογη συρρίκνωση για το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των Αμερικανών (πάνω από 40.000 εν δυνάμει απολύσεις συνολικά), οι οποίοι εκτός από το περιθώριο κέρδους είδαν και τις πωλήσεις τους να μειώνονται με το κοινό να στρέφει την προσοχή του και στον ολοένα ισχυρότερο ανταγωνισμό που έρχεται σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα