Οι ειδικοί προειδοποιούν -Αυτό είναι το κουμπί που πρέπει να πατάμε στο αυτοκίνητο κάθε μέρα

Ένα άγνωστο σε μια μεγάλη μερίδα οδηγών κουμπί, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά όταν ο ουρανός καλύπτεται από αφρικανική σκόνη.

Σε «κλοιό» αφρικανικής σκόνης βρίσκονται τις τελευταίες μέρες αρκετές περιοχές της χώρας μας, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τα άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Τα ευάλωτα άτομα συστήνεται να περιορίζουν τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ώστε να είναι θωρακισμένα από τα αιωρούμενα σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν νοσήματα του αναπνευστικού συστήματoς.

Παράλληλα, δεν πρέπει να

εφησυχάζονται ούτε όταν βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου, πολλώ δε μάλλον εν μέσω μιας εποχής που η θερμοκρασία αυξάνεται και επομένως είθισται να ανοίγουμε τα παράθυρα ή να ενεργοποιούμε το σύστημα κλιματισμού ψύχοντας την καμπίνα.

Ειδικότερα, πολλοί ίσως θεωρούν ότι με το να κλείσουν τα παράθυρα και να ενεργοποιήσουν το air-condition θα είναι πλήρως προστατευμένοι από την αφρικανική σκόνη.

Ξεχνούν, ωστόσο, ότι έχοντας ενεργοποιημένο το σύστημα κλιματισμού, αυτό «τραβάει» αέρα από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το έργο του φίλτρου καμπίνας που «μάχεται» να συγκρατήσει την αφρικανική σκόνη.

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός είναι πατήσει το κουμπί ανακύκλωσης του αέρα. Με αυτό τον τρόπο «κλείνει» η παροχή φρέσκου (και γεμάτου σκόνη) αέρα από το περιβάλλον, αποτρέποντας την είσοδο της αφρικανικής σκόνης εντός του οχήματος και συνακόλουθα την επιβάρυνση του φίλτρου καμπίνας, με κίνδυνο να φράξει από τις μεγάλες ποσότητες της σκόνης.

Προτού, ωστόσο, κάνουμε το οτιδήποτε, οφείλουμε να βεβαιωθούμε ότι το φίλτρο καμπίνας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την αφρικανική σκόνη, και ως εκ τούτου, με το που ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα, η σκόνη θα επανακυκλοφορεί εντός της καμπίνας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας.

Το κουμπί ανακύκλωσης αέρα καλό είναι να χρησιμοποιείται και κατά τις καθημερινές μας μετακινήσεις, και συγκεκριμένα όταν βρισκόμαστε κολλημένοι στην κίνηση. Αυτό διότι η εν λόγω λειτουργία δεν θα επιτρέψει να εισέλθουν στην καμπίνα οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα γύρω μας.

Τέλος, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι για να απομακρύνουμε την αφρικανική σκόνη από το αμάξωμα του αυτοκινήτου οι ειδικοί συστήνουν να αποφύγουμε το τρίψιμο του αμαξώματος, καθώς η σκόνη ενδέχεται να βλάψει το χρώμα.

Αντιθέτως, προτείνουν να διώξουμε τη σκόνη με ένα λάστιχο και στη συνέχεια ακολουθήσουμε τη γνωστή διαδικασία καθαρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα