Morgan Midsummer: Αγγλικό στυλ με ιταλική φινέτσα

Η Morgan Motor Company σε συνεργασία με την Pininfarina, παρουσίασαν το Midsummer, ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, το οποίο θα παραχθεί σε 50 μονάδες μόλις.

Δύο από τους πιο εμβληματικούς κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργούν ένα μοντέλο που εξυμνεί τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, παντρεύοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα. Το εικονιζόμενο όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα αλουμινίου CX-Generation της Morgan

και χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το βάρος περιορίζεται στα 1.000 κιλά και τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα (Nitron).

Η σύμπραξημε την Pininfarina προέκυψε λόγω του κοινού πάθος για το ντιζάιν. Μετά από μια τυχαίασυνάντηση συναδέλφων των δύο εταιρειών… «κατέβηκε» και η συγκεκριμένη ιδέαγια ένα τέτοιο τετράτροχο. Το αισθητικό αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τουςεμπνευστές, αφού το αγγλικό στυλ συναντά την ιταλική φινέτσα με απόλυτηεπιτυχία.

Το Midsummer είναι κομψό και ταυτόχρονα δυναμικό. Φέρνει στο νου τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1930 και 1940, ενώ οι ξύλινες επενδύσεις (τικ υψηλής ποιότητας), που είναι «εκτεθειμένες» και ορατές από τον εξωτερικό παρατηρητή, του προσδίδουν αν μη τι άλλο ισχυρή προσωπικότητα. Άλλα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών με βάρος 10 κιλών μόνο, αλλά και τα πρόσθετα διακοσμητικά από αλουμίνιο (απαιτούν περισσότερες από 250 ώρες εργασίας).

Στοεσωτερικό, τα παλαιού τύπου αναλογικά όργανα έχουν σχεδιαστεί ειδικά γιατην περίσταση. Είναι χειροποίητα και έχουν εκρού χρώμα, για ναταιριάζουν με το υπόλοιπο αμάξωμα. Η παραγωγή του Morgan Midsummer θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο τουέτους, ενώ και τα 50 κομμάτια έχουν ήδη πουληθεί. Οι πελάτες θα έχουντην ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατασκευαστές, ώστε να εξατομικεύσουντο αυτοκίνητό τους ανάλογα με τα γούστα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα