GP Monaco: Πριγκηπική pole position για Leclerc - Χτύπησε στην μπαριέρα ο Verstappen

O Leclerc ήταν αυτός που έβαλε τέλος στο σερί του Verstappen και με την 3η pole position του στο Monaco είναι φαβορί για τη νίκη την Κυριακή. Piastri και Sainz συμπλήρωσαν την εξάδα. Στην 6η θέση ο Verstappen.

Η πιο σημαντική μάχη κατατακτήριων δοκιμών όλης της σεζόν είναι αυτή που διεξάγεται στο Μονακό αφού είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν προσπεράσματα στον αγώνα της Κυριακής και έτσι η μάχη του Σαββάτου αποκτά τεράστια σημασία. Από την πρώτη περίοδο φάνηκε ότι οι μονομαχίες που θα βλέπαμε θα ήταν

συγκλονιστικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 18 πρώτ μονοθέσια είχαν απόσταση μισού δευτερολέπτου στο τέλος της διαδικασίας η οποία βρήκε μεγάλους χαμένους τον Alonso και τον Perez. Οι δυο τους έμειναν εκτός Q2 και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη Red Bull τη φετινή σεζόν.Sargeant, Bottas και Zhou έμειναν και αυτοί εκτός 15άδας. Στην κορυφή ο Russell ήταν ο ταχύτερος όλων.

H δεύτερη περίοδος μπορεί να μην είχε δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά είχε αυχάριστες αφού ο Gasly για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών ενώ ο Tsunoda για δεύτερη σερί φορά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Q3. Εντυπωσιακά ήταν τα όσα είδαμε στην κορυφή αφού 4 πιλότοι Norris, Verstappen, Piastri και Leclerc απείχαν λιγότερο από 1 δέκατο του δευτερολέπτου και αυτό σήμαινε ότι η μάχη της Pole position ήταν εντελώς ανοιχτή.

Από την πρώτη προσάθεια όλων των πιλότων φάνηκε και πάλι αυτό που βλέπαμε ως; το Q2. Η μάχη ήταν οριακή και η λεπτομέρεια θα έκανε τη διαφορά. Ο Leclerc ηταν αυτός που κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη προσπάθεια και είδε τον Piastri να τον ακολουθεί.

Στη δεύτερη και τελευταία προσπάθεια κανείς δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Leclerc κι αυτό γιατί ο Μονεγάσκος με έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο, βελτίωσε κι άλλο το χρόνο του και άφησε πίσω του τον ανταγωνισμό. Αυτή ήταν η τρίτη pole position στο Monaco για τον Leclerc και η 24η της καριέρας του.

Ο Verstappen είχε επαφή με την μπαριέρα στη Saint devote και δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη, μένοντας 6ος ενώ πρέπει να φανεί τι θα χρειαστεί να αλλάξει στο μονοθέσιό του ενόψει του αγώνα. Στη 2η θέση ήταν ο Piastri και ακολούθησε ο Sainz ολοκληρώνοντας μία εξαιερτική ημέρα για τη Ferrari.

Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Tsynoda, Albon και Gasly συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα