Αυτό είναι το πρώτο plug-in υβριδικό pickup της BYD

Η BYD παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο pickup, το οποίο ονομάζεται Shark και διαθέτει υβριδικό σύστημα μετάδοσης με συνολική ισχύ 430 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Το φορτηγό της φωτογραφίας είναι το πρώτο του είδους για την εταιρεία και προς το παρόν το μοναδικό που κυκλοφόρησε εκτός της Κίνας, αφού πάτησε το πόδι του στο Μεξικό. Ίσως η αυτοκινητοβιομηχανία να… «λοξοκοιτάζει»

τη Βόρεια Αμερική, αν και έχει δηλώσει πως δεν θέλει να εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά σύντομα. Οι άμεσοι ανταγωνιστές του θεωρούνται το Toyota Hilux και το Nissan Navara.

Ο «Καρχαρίας»(η μάσκα είναι εμπνευσμένη από το στόμα του αρπακτικού ψαριού) βασίζεται στην Super Hybrid Off-Road Platform της BYD και χρησιμοποιεί έναν διαμήκητοποθετημένο 4κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με δύοηλεκτροκινητήρες, που στέλνουν την κίνηση στον πίσω άξονα. Ως εκ τούτου,δεν μιλάμε για το παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης.

Εφοδιάζεται με μπαταρία 29,6 kWh, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 840 χιλιόμετρα. Από πλευράς δυνατοτήτων, είναι σε θέση να ρυμουλκήσει έως 2.500 κιλά. Όσο αφορά τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 5,7 sec.

Ο εξοπλισμόςστο εσωτερικό περιλαμβάνει head-up display, ψηφιακή οθόνη για τα όργανα 10,25ιντσών και μια ακόμη στο κέντρο για το σύστημα ψυχαγωγίας 12,8 ιντσών,που είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης, παρέχονται πανοραμικήκάμερα, cruise control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αυτόματοφρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η τιμήτου στην αγορά του Μεξικού ξεκινά από τα 54.000 δολάρια, περίπου 49.700 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα