Νέα εταιρεία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας

11:45 18/6/2012 - Πηγή: Econews

Νέα εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και στην παροχή ενεργειακών συμβουλών έλαβε άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρεία «EnSCo SA», η οποία ελέγχεται από τον κ. Ηλία Καρυδογιάννη, πρώην επικεφαλής της ελβετικής EGL στην

Ελλάδα.

Η άδεια εμπορίας των 300 μεγαβάτ που έλαβε η EnSCo, θα αξιοποιηθεί για την άσκηση διασυνοριακού εμπορίου, με εισαγωγές και εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντίστοιχη δραστηριότητα ασκούσε και ως επικεφαλής της EGL στην Ελλάδα, έως ότου η ελβετική εταιρεία μετέφερε τη δραστηριότητά της στην έδρα της στη Ζυρίχη.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Καρυδογιάννης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ενεργειακές υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δραστηριότητα αυτή στο άμεσο μέλλον έχει προοπτικές ανάπτυξης, με δεδομένη την αύξηση στις τιμές ηλεκτρικού και συμβατικών καυσίμων.

Εκτός αυτού, θετικό ρόλο αναμένεται να παίξει η ανάπτυξη τεχνολογιών που επιτρέπουν σε μία επιχείρηση να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της για κίνηση, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό από νέες πηγές, όπως το φυσικό αέριο και η βιομάζα.

Ήδη το νομοθετικό πλαίσιο που έχει εισαχθεί, προβλέπει τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη χρηματοδότηση από τρίτους επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την αποπληρωμή τους με τα ποσά που προκύπτουν από την εξοικονόμηση.

Ωστόσο, αγκάθι συνεχίζει να παραμένει η προβληματική χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τα υψηλά επιτόκια που ισχύουν στην ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα