Λαθροϋλοτόμοι έκαψαν ζωντανή 8χρονη Ινδιάνα

16:08 9/1/2012 - Πηγή: Econews

Βραζιλιάνοι λαθροϋλοτόμοι, που εισήλθαν παράνομα σε καταφύγιο Ινδιάνων στον Αμαζόνιο, έδεσαν και έκαψαν ζωντανό ένα οκτάχρονο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το άτυχο κορίτσι, που ανήκε στη φυλή αυτοχθόνων Gwaja-Awa, απομακρύνθηκε από το χωριό του για να παίξει και χάθηκε στο δάσος.

Οι λαθροϋλοτόμοι που είχαν εισέλθει παράνομα στο καταφύγιο των ιθαγενών στην πολιτεία Maranhao στη νότια Βραζιλία, βρήκαν τυχαία το νεαρό κορίτσι, το έδεσαν σε ένα δέντρο και το πυρπόλησαν.

Όπως δήλωσε ο  Luis Carlos Guajajaras, αρχηγός μια άλλης φυλής

που ζει στο καταφύγιο των ιθαγενών, μέλη της κοινότητάς του είδαν με τα μάτια τους το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι όταν το παιδί εξαφανίστηκε οι υλοτόμοι είχαν πληρώσει παράνομα ινδιάνους από τη φυλή του για να τους αφήσουν να κόψουν κορμούς δέντρων.

«Έγινε στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου. Οι λαθροϋλοτόμοι έκλειναν συμφωνία με ινδιάνους από τη φυλή Guajajara όταν βρήκαν το κοριτσάκι. Το έκαψαν ζωντανό απλά και μόνο επειδή ήθελαν να το κάψουν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος παρά μόνο κακία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Luis Carlos Guajajaras.

«Ήταν από μια άλλη φυλή, που ζει απομονωμένη βαθειά μέσα στο δάσος και δεν έχει επαφή με τον κόσμο. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που το κοριτσάκι είδε λευκούς άνδρες. Ακούσαμε ότι γελούσαν όταν την έκαιγαν ζωντανή», προσέθεσε.

Εκτιμάται ότι στο καταφύγιο Maranhao στη ζούγκλα του Αμαζονίου ζουν περίπου 15.000 αυτόχθονες. Είναι χωρισμένοι σε διαφορετικές φυλές που ζουν διασκορπισμένες στο δάσος, άλλες περισσότερο απομονωμένες και άλλες λιγότερο.

Οι αυτόχθονες της Βραζιλίας απειλούνται συνεχώς από τους λαθροϋλοτόμους, τους μεταλλωρύχους και τους γαιοκτήμονες, που καταστρέφουν τους φυσικούς τους πόρους, ενώ δεν διστάζουν να τους δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συμβουλίου Ιθαγενών, το διάστημα 2003 – 2010 στη Βραζιλία δολοφονήθηκαν 452 ινδιάνοι.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού, την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει σύντομα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο με το απανθρακωμένο πτώμα της άτυχης ινδιάνας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα