Φρούτα και λαχανικά χαρίζουν «φυσική λάμψη» – Επιστημονική έρευνα

14:15 8/3/2012 - Πηγή: Econews

Λαμπερή επιδερμίδα χαρίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμα και όταν καταναλώνονται για μικρό χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου «St Andrews» στη Σκωτία, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS One.

Eίναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ορισμένες κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή και βρίσκονται σε πολλά είδη φρούτων και λαχανικών, μπορούν να επηρεάσουν τον τόνο του δέρματος.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε διαπιστωθεί το μέγεθος της επίδρασής τους στο πλαίσιο της καθημερινής

διατροφής.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες «επιστράτευσαν» 35 φοιτητές, στην πλειοψηφία τους λευκούς, και κατέγραψαν τις διατροφικές τους συνήθειες για έξι εβδομάδες.

Τη συγκεκριμένη περίοδο οι συμμετέχοντες δεν έκαναν σολάριουμ, ούτε χρησιμοποιούσαν προϊόντα μαυρίσματος και μακιγιάζ, ενώ οι ερευνητές ανέλυσαν τον τόνο του δέρματός τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έρευνα, με τη χρήση ειδικού οργάνου.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι αλλαγές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πιθανότατα συνδέονται με αλλαγές στον τόνο του δέρματος, κάνοντας εντονότερο το φυσικό κόκκινο και κίτρινο χρώμα του προσώπου.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα