ΕΛΕΤΑΕΝ: καταρρέει λόγω υποστελέχωσης η ΡΑΕ – Επιστολή στο ΥΠΕΚΑ

12:19 8/3/2012 - Πηγή: Econews

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την έκκληση της ΡΑΕ προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Bουλής Φ. Πετσάλνικο και τον Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, να δοθεί λύση στο οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Αρχή, η ΕΛΕΤΑΕΝ

απέστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην έκκληση της ΡΑΕ και να προχωρήσει άμεσα στα μέτρα που θα επιτρέψουν την επαρκή στελέχωση της Αρχής, αλλά και των άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Α.Π.Ε. και των Διαχειριστών Συστήματος, Δικτύου και Νησιών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο έργο τους, προς όφελος της ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ «οι συνάδελφοι επιστήμονες και μηχανικοί που στελεχώνουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, αναγκάζονται να επιτελούν ένα τιτάνιο έργο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού. Ήδη τα προβλήματα καθυστερήσεων που προκαλούνται από την υφιστάμενη υποστελέχωση είναι τραγικά παρά τις -ηρωικές σχεδόν- προσπάθειες των στελεχών και του προσωπικού.»

Τα προβλήματα αυτά δυστυχώς θα αυξηθούν και κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση τη Ρ.Α.Ε..

«Η έγκαιρη αποτροπή αυτού του κινδύνου είναι μέγιστης σημασίας, εξαιτίας του εξαιρετικά κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η Ρ.Α.Ε. σε όλο το πεδίο εφαρμογής της ενεργειακής πολιτικής. Φυσικά, εξίσου μεγάλης σημασίας είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Υπηρεσία Α.Π.Ε. του ΥΠΕΚΑ ως κεντρικό όργανο προώθησης των Α.Π.Ε. και εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας» σημειώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Αναλυτικότερα, η επιστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Υποστελέχωση της ΡΑΕ και των άλλων κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών ενεργειακής πολιτικής

Σχετ. : (α) Η από 20.2.2012 επιστολή μας για την άρση των διοικητικών εμποδίων

(β) Η από 27.2.2012 επιστολή μας για το νομοσχέδιο ΗΛΙΟΣ

(γ) Η από 5.3.2012 επιστολή της Ρ.Α.Ε. για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Αρχής

Με την (γ) σχετική επιστολή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει με έντονο και σαφή τρόπο την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης της Αρχής, το οποίο απειλεί να οδηγήσει στη λειτουργική κατάρρευσή της.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ με διαρκείς δημόσιες παρεμβάσεις της, αλλά και με επιστολές που κατά καιρούς έχει απευθύνει στην πολιτική ηγεσία -όπως ενδεικτικά οι α’ και β’ σχετικές-  έχει καλέσει για την άμεση στελέχωση τόσο της Ρ.Α.Ε. όσο και των άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, Υπηρεσίας Α.Π.Ε. ΥΠΕΚΑ και Διαχειριστών.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε και προφορικά κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με αφορμή το Νομοσχέδιο για το ΗΛΙΟΣ, οι συνάδελφοι επιστήμονες και μηχανικοί που στελεχώνουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, αναγκάζονται να επιτελούν ένα τιτάνιο έργο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού. Ήδη τα προβλήματα καθυστερήσεων που προκαλούνται από την υφιστάμενη υποστελέχωση είναι τραγικά παρά τις

Keywords
Τυχαία Θέματα