Sendeasy: Το «Κίνημα της Πατάτας» συναντάει τις Μεταφορές

14:15 8/3/2012 - Πηγή: Econews

To sendeasy.gr είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος για να βρίσκουν οι καταναλωτές εύκολα και γρήγορα την φθηνότερη και πιο ποιοτική λύση για να μεταφέρουν την οικοσκευή τους, τα γραφεία τους, επαγγελματικό ή άλλο εξοπλισμό εντός πόλης ή σε όλη την Ελλάδα.

Αντί να δαπανούν χρόνο, κάνοντας τηλεφωνική έρευνα αγοράς, ή αναζητώντας τον «μάστρο-Νίκο» στο γραφείο μεταφορών της γειτονίας, ή ρωτώντας φίλους και γνωστούς, οι καταναλωτές απλά καταχωρούν σε 2 λεπτά την

περιγραφή των μεταφερόμενων ειδών και το δρομολόγιο τους on-line και σε λίγη ώρα οι μεταφορικές εταιρίες συναγωνίζονται μεταξύ τους σε μία «ηλεκτρονική δημοπρασία» για την καλύτερη τιμή προς τον υποψήφιο πελάτη.

Η καινοτόμος και πρωτοποριακή αυτή διαδικτυακή υπηρεσία, προσφέρεται από το τέλος του 2011 και μερικές χιλιάδες καταναλωτές επισκέπτονται το site και εκατοντάδες έχουν κλείσει μεταφορικές εργασίες και μετακομίσεις με γνωστές μεταφορικές εταιρίες της Ελλάδας, εξοικονομώντας μέχρι και 70% επί των τιμών της αγοράς. Οι λόγοι της μεγάλης εξοικονόμησης είναι δύο: η διαδικασία «άτυπου διαγωνισμού» δημιουργεί την πίεση στην εταιρία μεταφορών να μειώσει τις τιμές της για να νικήσει τον ανταγωνιστή της και να πάρει τον πελάτη.

Επίσης, η εταιρία μεταφορών μπορεί να κανονίσει «συνδυαστική μεταφορά», δηλαδή όταν έχει ελεύθερο χώρο σε ένα δρομολόγιο, μπορεί να τον πουλήσει πολύ φθηνότερα μέσω του sendeasy.gr. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, οι καταναλωτές βαθμολογούν ηλεκτρονικά την μεταφορική εταιρία για την ποιότητα της υπηρεσίας που τους παρασχέθηκε, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης μεταφορικών εταιριών.

«Πέρα από το τεράστιο οικονομικό όφελος για ιδιώτες και επαγγελματίες καταναλωτές και την εξοικονόμηση χρόνου οργάνωσης μίας μεταφοράς, το sendeasy.gr συμβάλλει παράλληλα στη μείωση της συνολικής εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα (CO2)» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Ηλίας Κάππας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των συνδυαστικών μεταφορών, ενώ ο καταναλωτής μπορεί να παρακολουθήσει, μέσω μετρητή διοξειδίου του άνθρακα, πόσο συνέβαλε με την μεταφορά στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Η υπηρεσία του sendeasy.gr ξεκίνησε το 2011 από μία ομάδα νέων επιστημόνων με ειδίκευση στο Internet, τις Νέες Τεχνολογίες και στα Οικονομικά. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την λειτουργία του επισκέφτηκαν και χρησιμοποίησαν το εκατοντάδες καταναλωτές, ενώ τον Δεκέμβριο βραβεύτηκε με έπαινο από επιτροπή εμπειρογνωμόνων στα βραβεία eBusiness «e-volution awards» για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα