Φωτοβολταϊκά: πολεοδομικό μπλόκο απειλεί εκατοντάδες Μεγαβάτ λέει ο ΣΕΦ

13:44 28/8/2012 - Πηγή: Econews

Παρέμβαση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σε επιστολή του, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών επισημαίνει ότι ενώ οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που αφορούν τα φωτοβολταϊκά, έχουν καθοριστεί λεπτομερώς με σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων, ατυχώς, με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας για το κατά πόσο συνεχίζεται το υπάρχον καθεστώς έκδοσης εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ο

ΣΕΦ υποστηρίζει πως το θέμα λύνεται με την αποστολή μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολεοδομίας, κάτι που αναμένεται εδώ και μήνες. Η τελευταία πληροφόρηση που είχε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ήταν ότι η εγκύκλιος αυτή θα εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να καλύπτει και άλλα θέματα του Οικοδομικού Κανονισμού που χρήζουν διευκρινίσεων.

Ο ΣΕΦ επισημαίνει πως το θέμα αφορά σε έργα συνολικής ισχύος εκατοντάδων μεγαβάτ, ότι διακυβεύεται η μη έγκαιρη υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων για τα οποία έχουν ξοδευτεί ήδη αρκετά χρήματα από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα των έργων αυτών λόγω παρέλευσης των ισχυουσών προθεσμιών και αποσυντονίζεται η αγορά και υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών επισημαίνει την βαρύτητα και σημασία της άμεσης παρέμβασης του ΥΠΕΚΑ για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα