ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ : Οι τζάμπα μάγκες κάνουν το κομμάτι τους με δημόσιο χρήμα

Περήφανος για την πρωτιά σε εισιτήρια που σημείωσε το φετινό καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας δήλωσε ο Σωτήρης Χατζάκης στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής με τρεις παραγωγές και με το Μεγάλο μας Τσίρκο να σημειώνει ρεκόρ εισπράξεων σε όλη την Ελλάδα.

lang="el-GR">"Το 85% των ηθοποιών μας απασχολήθηκε στις τρεις παραγωγές.

Περήφανος για την πρωτιά σε εισιτήρια που σημείωσε το φετινό καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας δήλωσε ο Σωτήρης Χατζάκης στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής με τρεις παραγωγές και με το Μεγάλο μας Τσίρκο να σημειώνει πρωτιά εισπράξεων σε όλη την Ελλάδα.

"Το 85% των ηθοποιών μας απασχολήθηκε στις τρεις παραγωγές.

Χαίρομαι για τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, γιατί παίζουν, συμμετέχουν, δημιουργούν, δικαιολογούν το μισθό τους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

Είναι άμεση πρόκληση για την κοινωνία να μη δουλεύεις και να πληρώνεσαι όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι γύρω μας.

Ενα Κρατικό Θέατρο οφείλει να έχει δραστηριότητα, να λειτουργεί παρηγορητικά χρησιμοποιώντας το σύνολο των ηθοποιών του", τονίζει ο διευθυντής του ΚΘΒΕ.

Ο ίδιος κρατάει σαν καρτ ποστάλ από το καλοκαίρι τις αντιδράσεις των θεατών στο "Μεγάλο μας Τσίρκο".

"Εφτασε να διακόπτεται 50 φορές κάθε παράσταση από χειροκροτήματα.

Οι αντιδράσεις είναι υπέροχες, όπως και στους "Ιππής".

Νομίζω ότι βιώνουμε συνολικά την εικόνα του ΚΘΒΕ ως πρωταγωνιστή και δεν το λέω με έπαρση, γιατί το Κρατικό ενεγράφη στη συνείδηση του θεατή ως μία από τις πρώτες δυνάμεις της αγοράς αυτήν τη στιγμή.

Αυτό συνέβη διότι είχαμε έντονη δραστηριότητα το χειμώνα, είχαμε πάει τέσσερις παραγωγές στην Αθήνα, λειτούργησαν το κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης και το Νέο Υπερώο, πήγαμε στα Βαλκάνια, στη Μόσχα, είχαμε τις κοινωνικές μας δράσεις.

Ολα αυτά δημιούργησαν μία συνείδηση στον κόσμο ότι το Κρατικό Θέατρο είναι εδώ, ένας πολυδύναμος πολιτιστικός οργανισμός".

Οσο για τη συνέχεια;

Στις σκηνές του ΚΘΒΕ θα ξεδιπλωθεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που περιλαμβάνει από Σάρα Κέιν και έργο του Θωμά Κοροβίνη μέχρι το "Κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας", επιλογή για την οποία ο κ. Χατζάκης άκουσε αρκετά επικριτικά σχόλια.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το ΚΘΒΕ είναι δημόσιο θέατρο που απευθύνεται σε μεγάλο κοινό.

"Με ένα ευρύ ρεπερτόριο και οι ηθοποιοί δοκιμάζονται καλλιτεχνικά σε διάφορα είδη αλλά και οι θεατές έχουν διάφορες επιλογές.

Δεν μπορείς να έχεις τη συμπεριφορά θιασάρχη ιδιωτικού θεάτρου.

Μόνον οι τζάμπα μάγκες κάνουν το κομμάτι τους με χρήματα του Δημοσίου.

Αν θέλεις να κάνεις τα όνειρά σου και να κρατήσεις την αισθητική σου ατόφια, φρόντισε να βρεις λεφτά από αλλού".

Ο διευθυντής του ΚΘΒΕ κρατά την καλή του διάθεση για τη ν

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Lifestyle > Radar.gr
ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ,sotiris chatzakis